Αμυντική Κίνηση της Generali στα σχέδια της Intesa για εξαγορά. Τι αναφέρουν τα σενάρια

Η Generali προχώρησε στην αγορά του 3,01% των μετοχών της τράπεζας Intesa ως ένα προληπτικό μέτρο που ουσιαστικά στερεί το δικαίωμα της τράπεζας να λάβει μεγαλύτερη μειοψηφική συμμετοχή στην ασφαλιστική .

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία σχετικά με τις σταυροειδείς συμμετοχές, η Intesa θα πρέπει να ξεκινήσει μια προσφορά για τουλάχιστον to 60% της Generali.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της La Repubblica, την Τρίτη η Intesa, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει την Παρασκευή, εξέτασεε μια προσφορά ανταλλαγής μετοχών για τη Generali, η οποία είχε € 472 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στο τέλος του 2016.

Σύμφωνα με το πηγές, που επικαλείται το Reuters, η Intesa εξετάζει μια προσφορά για την πλειοψηφία των μετοχών της Generali, των οποίων η αξία αγοράς φθάνει σε € 22 δισεκατομμύρια, ακόμη αναφέρει ότι υπάρχουν φημολογίες ότι μεταξύ των μνηστήρων για εξαγορά της Generali περιλαμβάνονται η Γαλλική AXA και η Γερμανική Allianz.
Τέλος αναφέρει οι ο διευθύνων σύμβουλος της Generali, Philippe Donnet,που ανέλαβε το περασμένο έτος, ήταν πρώην στέλεχος της AXA.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *