Ανάκληση άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής εταιρίας, με εργασίες σε Κύπρο και Βουλγαρία

Ανάκληση άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής εταιρίας, με εργασίες σε Κύπρο και Βουλγαρία

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλούνται οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες capitaltoday και SigmaLive έγινε ανάκληση άδειας της ασφαλιστικής Olympic Insurance, γιατί η εταιρία δεν πληρούσε τα κριτήρια των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,
Σύμφωνα εξάλλου με την Έφορο Ασφαλίσεων η άδεια ανακλήθηκε στις 9 Μαΐου και μέχρι τις 8 Ιουνίου η εταιρεία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Εφόρου, δηλαδή να αποδείξει ότι θα δύναται να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των πελατών της. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και πάλι βάσει της νομοθεσίας επιτρέπεται στην εταιρεία όπως καταχωρήσει προσφυγή κατά της αποφάσεως της Εφόρου.
Οι απαιτήσεις των πελατών της εταιρείας σε Κύπρο και Βουλγαρία όπου δραστηριοποιείται ξεπερνούν τα €30 εκατ. και θα πρέπει σε περίπτωση εκκαθάρισης της να καλυφθούν από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων με βάση διεθνείς συμβάσεις.
Η Olympic Insurance ιδρύθηκε το 1995 σύμφωνα με το κεφάλαιο 113 των Περί Εταιρειών Νόμου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το 2009 η Εταιρεία λειτουργεί Υποκατάστημα στην Δημοκρατία της Βουλγαρίας υπό το καθεστώς της Ελεύθερης Εγκατάστασης. Τον Ιανουάριο 2016 η Εταιρεία έχει εξαγοραστεί εξ’ ολοκλήρου από την Hispakol S.A (Luxemburg).
Πηγή: capitaltoday.sigmalive.com / newsit.com.cyPost Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *