Αναγκαία η κεφαλαιακή ενίσχυση για Euroins και City Insurance στη Ρουμανία εκτιμά η εποπτική αρχή της χώρας ASF

Η ρυθμιστική αρχή τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών αγορών της Ρουμανίας (ASF) υποστηρίζει ότι έχει εντείνει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιριών της χώρας , Euroins και City Insurance, από το 2020 και ότι οι προσομοιώσεις διαχείρισης κινδύνων δείχνουν ότι η καταλληλότερη λύση για την αποκατάσταση των εποπτικών  δεικτών τους θα ήταν η ενίσχυση των κεφαλαίων τους , αναφέρει η ιστοσελίδα  Ziarul Financiar.

Στο τέλος του 2020, η Euroins και η City Insurance είχαν αθροιστικό μερίδιο αγοράς περίπου 75% στην υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτων , σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (FSA) για το 2020.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους εντοπισμένους κινδύνους, οι διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου στο επίπεδο των δύο εταιρειών έχουν εντατικοποιηθεί έχουν ζητηθεί αρκετά συμπληρωματικά μέτρα και έχουν επιβληθεί κυρώσεις  για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις προληπτικής κεφαλαιακής εποπτείας ή συμπεριφοράς. » επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η έκθεση της ASF.

Πηγή: romania-insider.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *