Αναζητούν και κλείνουν online ραντεβού με γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα οι Έλληνες

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ευρήματα έρευνας της διαδικτυακής ιστοσελίδας για online ραντεβού με γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα όσον αφορά την συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των χιλιάδων ασθενών που έκαναν χρήση της υπηρεσίας .

Ειδικότερα συνοπτικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρακάτω στοιχεία-ευρήματα που δημοσιοποίησε με ε αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του, το doctoranytime.gr .Το doctoranytime συγκέντρωσε τα συγκεκριμένα στοιχεία σε στατιστικό δείγμα 2500 γιατρών, 50 διαγνωστικών κέντρων και 17.000 ραντεβού σε ιδιωτικά ιατρεία της χώρας, από τα οποία προκύπτει .

• Στην κορυφή των ιατρικών ειδικοτήτων με τα μεγαλύτερο αριθμό ραντεβού βρίσκονται οι ειδικότητες του γυναικολόγου και του δερματολόγου.

• Η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται πρώτη σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ (ποσοστά 52,12% και 47,87% αντίστοιχα).

• Οι Έλληνες φαίνεται να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το Διαδίκτυο, με δεδομένο ότι τα ραντεβού μέσω αυτού σε γιατρούς/διαγνωστικά κέντρα, υπερίσχυσαν σημαντικά έναντι των τηλεφωνικών ραντεβού (ποσοστό 79% και 21% αντιστοίχως).

• Οι αιματολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες είναι πρώτες στην λίστα των δημοφιλών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι Έλληνες, σε 50 διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

• Ο μέσος όρος αξιολόγησης των γιατρών από τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το doctoranytime είναι 4.5/5, ενώ οι ιατρικές ειδικότητες που έχουν λάβει τις περισσότερες αξιολογήσεις από ασθενείς είναι κατά σειρά οι γυναικολόγοι- μαιευτήρες, οι δερματολόγοι και οι παθολόγοι.

• Ενδεικτικός είναι ο μέσος όρος κόστους επίσκεψης σε παθολόγο και ΩΡΛ μέσω του doctoranytime: το κόστος επίσκεψης κυμαίνεται σε 23 ευρώ και 37 ευρώ αντίστοιχα, με το αντίστοιχο κόστος στην Αγγλία να σκαρφαλώνει στα 65 και 120 ευρώ αντίστοιχα.

• Τέλος, παρέχονται πολύ χρήσιμα στοιχεία σ’ ότι αφορά στην συμπεριφορά των ασθενών (ώρες, μέρες, μήνας που κλείνονται τα περισσότερα ραντεβού) αλλά και αντίστοιχα στοιχεία για την συμπεριφορά των ανδρών σε σχέση με τις γυναίκες, με τις τελευταίες να κλείνουν περισσότερα ραντεβού σε γιατρούς και να δίνουν τις περισσότερες αξιολογήσεις για τους γιατρούς που επισκέπτονται.

24444

432432Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *