Αναζητούν «Κώδικα τιμής» για την ασφαλιστική αγορά


Ο έντονος ανταγωνισμός που έχει δημιουργηθεί στην ασφαλιστική αγορά που εντείνεται και επεκτείνεται πέρα και από τις ασφαλίσεις αυτοκινήτου, που ήταν και είναι βασικό πεδίο ανταγωνισμού των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα , δημιουργεί προβλήματα και προβληματισμούς για το σύνολο των εταιριών.
Επίσης οι ραγδαίες και ανατρεπτικές εξελίξεις στις τράπεζες τόσο με τις Κυπριακές όσο και με την ανατροπή του πολυφημισμένου deal Eurobank – Eθνικής Τράπεζας αλλάζουν δεδομένα και στην ασφαλιστική αγορά .
Όλα αυτά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για το μέλλον της αγοράς που προσπαθεί να επιβιώσει και αναπτυχθεί σε ένα άκρως υφεσιακό τοπίο, που έχει παγιωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και μαστίζει το σύνολο της οικονομίας.
Έχοντας προς το παρόν αντιμετωπίσει δύο ουσιαστικά ζητήματα που αφορούσαν την αγορά και συγκεκριμένα την ασφάλιση αυτοκινήτου, με τις αλλαγές που έγιναν στο Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτων και την νομοθέτηση νέων ρυθμίσεων για διασταυρώσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα , η ασφαλιστική αγορά αντιμετωπίζει παθογένειες που έχει δημιουργήσει τόσο το σύστημα εποπτείας όσο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός, κύρια στον κλάδο του αυτοκινήτου.
Έτσι, φαίνεται στο εσωτερικό της αγοράς να αναπτύσσονται πλέον πρωτοβουλίες προς την εφαρμογή ενός «κώδικα τιμής» που θα δεσμεύσει όσους δεσμεύσει τουλάχιστον στον σκληρό πυρήνα της, που είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.
Πάντως οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα εκτιμάται, από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την αγορά , ότι θα είναι σημαντικές και θα αφορούν όλο το φάσμα της αγοράς.
Υπάρχουν ανοικτά θέματα που σχετίζονται με την εποπτεία και κατά πόσο κάποιες εταιρίες μπορούν να βρεθούν ακόμα και με λουκέτα, υπάρχει ανοικτό το θέμα της συγχώνευσης ή μη των Τραπεζών Εurobank –Εθνικής Τράπεζας και πως αυτή αντανακλάται στις θυγατρικές ασφαλιστικές (Εurolife και Εθνική Ασφαλιστική) , υπάρχει ανοικτό το θέμα της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον όμιλο Πειραιώς. Επίσης υπάρχουν και τα χαρτοφυλάκια των θυγατρικών ασφαλιστικών των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής Τράπεζας που απορροφήθηκαν από την Πειραιώς.

Ένα Σχόλιο - Γράψε ένα σχόλιο

  1. αν λεω οι αρχες εκαναν σωστα την δουλεια τους θα επρεπε να ειχαν μπει ηδη λουκέτα!!ομως στην Ελλαδα του….συστηματος!!ολοι τελικα δεν εχουν προβληματα!παρουσιαζουν κερδοφοριες!μα μονο στην ελλαδα γινεται!!και μετα οταν ερχονται τα μαντατα για κλεισιμο ολοι!μα ολοι!μενουν με το στομα ανοιχτο !Μα πως ειναι δυνατον??!
    Πρεπει να μπει μια ταξη,οσο και εαν μας ποναει.Ειναι η ωρα για μεγαλες,τολμηρες αποφασεις.Ειναι η ωρα που πρεπει ο ασφαλισμενος να νιωθει ΑΣΦΑΛΗΣ!

    Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *