Ανακοίνωση του Δ.Σ του ΠΣΑΣ και απάντηση της Προέδρου και άλλων μελών

Τέσσερα μέλη της διοίκησης του ΠΣΑΣ και συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας, ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ο Ταμίας, ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ και τα μέλη Παναγιώτης Λελεδάκης και Κάρολος Μαρκουίζος εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΣΑΣ  

Το διοικητικό συµβούλιο του ΠΣΑΣ εκλέχτηκε ∆ηµοκρατικά και µάλιστα µε την ιστορικά µεγαλύτερη συµµετοχή των τελευταίων εκλογικών αναµετρήσεων. Οφείλει να λειτουργεί µε δηµοκρατικές αρχές και οι αποφάσεις του πρέπει να εκτελούνται από το προεδρείο του. Πρέπει να εξαντλεί κάθε δυνατότητα µέσα από δηµοκρατικές διαδικασίες, για τη λύση και τη σύγκλιση ανάµεσα σε διαφορές που είναι λογικό να υπάρχουν. Ποτέ δεν πρέπει να µεθοδεύονται δηµοσιεύµατα ή άλλου τύπου παρεµβάσεις, σχετικά µε το έργο του.

Σήµερα, αναγκαζόµαστε να δηµοσιοποιήσουµε όσα προσπαθούµε να λύσουµε δηµοκρατικά λόγω συγκεκριµένων µεθοδεύσεων οι οποίες κάθε άλλο παρά δηµοκρατικές είναι από πλευράς της προέδρου, κυρίας Θεοδώρας Γουργούλη. Πιο συγκεκριµένα, αποφάσεις του ∆/Σ υπέρ των δικαιωµάτων των συναδέλφων µας, αποφάσεις που αφορούν την οµαλή λειτουργία του συνδέσµου και εκδηλώσεις που συµβάλλουν στην εκπαίδευση και στη διάδοση της ασφαλιστικής ιδέας, δυστυχώς δεν υλοποιούνται µε ευθύνη της. Επί τέσσερις µήνες, οι µεθοδεύσεις της έχουν ως αποτέλεσµα να µην υπάρχει απαρτία και να µην συγκαλείται ∆/Σ. Επιπλέον, συγκεκριµένα δύο µέλη απουσιάζουν συστηµατικά επί µήνες. Υπάρχουν, σοβαρά ζητήµατα όπως η σύµβαση της εκδήλωσης για το MDRT και ο οικονοµικός έλεγχος τα οποία καταγγέλλει γράφοντας e-mail και στέλνοντας εξώδικο, χωρίς να παρευρίσκεται στο ∆/Σ ,ώστε να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις.

Η σύµβαση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του MDRT το οποίο είναι ευθύνη της επιτροπής επικοινωνίες του οργανισµού αυτού στην Ελλάδα, ζητήθηκε και ελέγχθηκε από την επί έντεκα χρόνια, νοµικό σύµβουλο του συνδέσµου µας, έγιναν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις και κρίθηκε καθ’ όλα νόµιµη. Ωστόσο, το γεγονός αυτό επικοινωνήθηκε στον τύπο ως σκάνδαλο µε αποκορύφωµα ψεύδη ότι δήθεν η διοργανώτρια εταιρία δεν έχει ούτε ΑΦΜ. Με µεθοδεύσεις που θυµίζουν άλλες εποχές, όπου ενώ συγκαλείται και συνεδριάζει διοικητικό συµβούλιο παρευρίσκονται συγκεκριµένα µέλη και µη µέλη, 2-3 τον αριθµό, τα οποία κραυγάζουν και διακόπτουν ώστε να µη διεξαχθεί οµαλά η συνεδρίαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου µε αποκορύφωµα την αποχώρηση ώστε να µην υπάρχει πάλι απαρτία τη στιγµή της ψηφοφορίας. Έτσι ώστε το διοικητικό συµβούλιο να απονευρωθεί από τη δυνατότητα οποιασδήποτε απόφασης, η οποία δεν είναι αρεστή στη κα Γουργούλη, αλλά ακόµα και όταν παίρνει αποφάσεις να µην υλοποιούνται αυτές από την ίδια του την πρόεδρο. Συµβολικό να πούµε, ότι είναι αδιανόητο για όλους εµάς οι συµβάσεις, οι αποφάσεις, τα οικονοµικά και η εν γένει λειτουργία του συνδέσµου να κρίνονται και να βάλλονται από νοµικό Ασφαλιστικής εταιρείας που η κυρία Γεωργούλη ενέπλεξε. ∆υστυχώς η µέθοδος «πετάω λάσπη», στον ανεµιστήρα πουλάει και δηµιουργεί είδηση ενώ αναπαράχθηκαν και εκτός ορίων δηµοσιογραφίας στα social media από συγκεκριµένους και κατευθυνόµενους.

Απέναντι σε όλα αυτά, το διοικητικό συµβούλιο του ΠΣΑΣ απαντά ότι έχει άλλη άποψη για τη δηµοκρατία και τι είναι αυτό που τελικά προάγει και στηρίζει τον ασφαλιστικό διαµεσολαβητή. Για αυτό, συντελέσαµε ώστε να γίνει ένα εξαιρετικό συνέδριο του MDRT και εξακολουθούµε να προσπαθούµε για τη δηµοκρατική λειτουργία του διοικητικού Συµβουλίου. Oλοκληρώνουµε τον οικονοµικό έλεγχο παρ’ όλες τις λειτουργικές δυσκολίες, ενώ προσπαθούµε να ανατάξουµε τη λειτουργία του συνδέσµου.

Για µας είναι πιο σηµαντικό το κύρος του συνδέσµου, το οποίο όταν θίγεται, ταυτόχρονα µειώνεται και η δυνατότητα διεκδίκησης των δικαιωµάτων των συναδέλφων µας. ∆ικαιώµατα τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν υποστεί επίθεση ακόµα και µε παραβίαση του νόµου. Θα συνεχίσουµε λοιπόν, να λειτουργούµε µε αξιοπρέπεια ήθος και ∆ηµοκρατία και δεν θα επιτρέψουµε κανενός άλλου είδους µεθόδευση να επικρατήσει, όσο και αν άλλα κέντρα επιδιώκουν τον ευτελισµό του ιστορικού αυτού συνδέσµου, όσο και αν η κα Γουργούλη έχει µόνο µέληµα να µη γίνει ποτέ συνεδρίαση του ∆Σ προκειµένου να υπερασπίζεται την ιδιοκτησιακή της αντίληψη για το σύνδεσµο και για το αξίωµα του προέδρου, στο οποίο την ανέδειξε το ∆/Σ, οι ίδιοι άνθρωποι δηλαδή που σήµερα συκοφαντεί.

Τα εκτελεστικά όργανα του σωµατείου θα αλλάξουν, ώστε να υπάρξει διοίκηση και να λειτουργεί το σωµατείο, ώστε να το οδηγήσει σε εκλογές που είναι και η µόνη διαδικασία. Γιατί στη δηµοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και όλοι οφείλουµε να σεβόµαστε όλα τα δηµοκρατικά εκλεγµένα σώµατα και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

ΤΟ ∆/Σ

Στην παραπάνω ανακοίνωση εστάλη απάντηση με τίτλο : “Απάντηση Προέδρου και λοιπών μελών για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΠΣΑΣ”

Η ανακοίνωσή αναφέρει :

Επειδή πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές σας στέλνω τόσο την δική μου απάντηση όσο και άλλων 2 μελών του ΔΣ 
Με εκτίμηση, 
Θεοδώρα Γουργούλη 

Κάποιοι από το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας αναλώνονται σε μαθήματα Δημοκρατίας, ενώ δεν μπαίνουν στον κόπο να μας πούνε τίποτε για την «ταμπακιέρα» Αρχικά, ποιος τους έδωσε την εξουσιοδότηση να αποστέλλουν στα μέλη του Δ.Σ. επιστολή εν είδει «προκήρυξης»,χωρίς προηγούμενη συζήτηση στο Δ.Σ.

Οι συντάκτες πάντως της ανακοίνωσης κόπτονται για τα δικαιώματα συναδέλφων μας , όταν οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να απομακρύνουν κάθε μέρα τους συναδέλφους μας από το Σύνδεσμό μας, με συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ρόλο τους ως μελών ενός επαγγελματικού συνδέσμου.

Κανένα μέλος του συνδέσμου μας δεν δέχεται ο σύνδεσμός μας να διοικείται από μια μικρή κλειστή ομάδα μελών του Δ.Σ, ερήμην των λοιπών μελών.

Ζήτησα να με ενημερώσετε, για ποιο λόγο εδώ και δύο χρόνια σχεδόν βαλτώνει ο οικονομικός έλεγχος του συνδέσμου μας. Ζήτησα, προκειμένου να υπογράψω προσυντεταγμένο ιδιωτικό συμφωνητικόπαροχής υπηρεσιών με την εταιρία «GRANTRAZZMATAZZ EVENTS ΙΚΕ», να μου δοθούν εξηγήσεις , για το ποιος διαπραγματεύτηκε τους όρους και την οργάνωση του συνεδρίου μας και ανέθεσε τελικά την εκτέλεση στην εν λόγω εταιρία αντί ποσού 118.811 €. Ζήτησα να ενημερωθώ για τα κριτήρια επιλογής και για το ποιος τελικά επέλεξε την εν λόγω εταιρία, που εξ όσων γνωρίζω συστάθηκε πρόσφατα και κατά συνέπεια καμία εμπειρία δεν μπορεί να διαθέτει στο χώρο από αντίστοιχες διοργανώσεις. Ζήτησα να ενημερωθώ για ποιο λόγο η αναφερόμενη στο άνω ιδιωτικό συμφωνητικό ινδική εταιρία «HDFC BANKLTD» κατέβαλε στην άνω εταιρία , εν αγνοία του συνδέσμου μας, ποσό 66.000 € και για ποιο λόγο οι καταβολές αυτές δεν έγιναν στον σύνδεσμό μας. Ζήτησα να μου δοθούν τα παραστατικά και λοιπά έγγραφα πληρωμής των υποχρεώσεων του συνδέσμου μας.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες ακόμη τεθέντα ερωτήματα σε σχέση με τη διαφάνεια των οικονομικών του συνδέσμου, πλην όμως ουδέποτε έλαβα απαντήσεις , παρ’ ότι οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να δίδουν απαντήσεις όχι μόνον σ΄εμένα ως Πρόεδρο του συνδέσμου, αλλά και σε κάθε μέλος του συνδέσμου μας. Έτσι τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ τη Δημοκρατία και την διαφάνεια. Αντ’ αυτών επιχειρείται να ληφθούν αποφάσεις, «επαναστατικού περιεχομένου μπροσούρες» με μαθήματα Δημοκρατίας και θέσφατα, ότι επειδή η Δικηγόρος του συνδέσμου είναι έντεκα (11) και πλέον έτη δικηγόρος του συνδέσμου μας, εγώ πρέπει να υπογράφω όποια σύμβαση και με όποιο περιεχόμενο κρίνουν κάποιοι. Ο έλεγχος μιας σύμβασης της οποίας την ευθύνη υπογραφής φέρω εγώ, από την επί 11 έτη νομικό μας σύμβουλο και η όποια νομική της κρίση περί της απολύτου νομιμότηταςτης εν λόγω συμβάσεως, αυτονοήτως δεν με υποχρεώνει στην υπογραφή της, ειδικά όταν δεν μου δίδονται απαντήσεις στα ως άνω ερωτήματα.

Η διαρκής επίκληση της δημοκρατίας, του ήθους και της αξιοπρέπειας και μάλιστα σε ένα εξυβριστικό κείμενο που αποτελεί μνημείο προσβολής της προσωπικότητάς μου, εντάσσεται στα πλαίσια ενός ανούσιου βερμπαλισμού. Η Δημοκρατία δεν υπάρχει στα λόγια αλλά αποδεικνύεται με έργα και με πράξεις. Οι συντάκτες του εν λόγω κειμένου πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από υποκριτικές φανφάρες περί δημοκρατίας. Άλλωστε, ως γνωστόν, στο όνομα της Δημοκρατίας έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Κύριοι, μην προβείτε στο ατόπημα να λάβετε απόφαση του Δ.Σ. με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μου στείλατε μέσω e-mail για να υπογράψω. Εάν παρά ταύτα αποφασίσετε κατά πλειοψηφία να λάβετε μια τέτοια απόφαση με τέτοιο περιεχόμενο ΣΑΣ ΚΑΛΩ να καταχωρηθούν στην απόφαση που θα ληφθεί , αφενός μεν τα ονόματα των ψηφισάντων υπέρ της πρότασής σας, αφετέρου να καταχωρηθεί στην απόφαση αυτούσια η παρούσα επιστολή μου.

Σε κάθε περίπτωση απευθυνόμενη στους συντάκτες της άνω ανακοίνωσης σας γνωστοποιώ και για τελευταία φορά με την παρούσα επιστολή ότι η υπομονή μου έχει ήδη εξαντληθεί, η απαξίωσή μου και οι δυσφημιστικές σας πράξεις έφθασαν στο τέλος και είμαι πλέον υποχρεωμένη, προκειμένου να σταματήσει «ο κατήφορος» να προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια, προκειμένου να διαταχθεί οικονομικός έλεγχος και να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες, τόσο για να προστατέψω το σύνδεσμό μας και τον εαυτό μου όσο και για να ενημερωθούν και προστατευθούν τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. αλλά και του συνδέσμου μας.

Καταλήγοντας και αναφερόμενη και εγώ στα περί Δημοκρατίας, επισημαίνω στους συντάκτες της επιστολής ότι η Δημοκρατία δεν είναι μόνον η αρχή της πλειοψηφίας. Μια δημοκρατικά νομιμοποιημένη πλειοψηφία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, υπόκειται σε έλεγχο από τους θεσμούς του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να στερήσει ποτέ τις μειοψηφίες από τα αναφαίρετα δικαιώματά τους. Η όποια πλειοψηφία δεν μπορεί να καταργήσει την νομιμότητα και τη διαφάνεια. Δεν υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αυθεντίες στις πλειοψηφίες. Όλοι έχουμε υποχρέωση να λογοδοτήσουμε, όταν μας ζητηθεί, στους θεσμούς του Κράτους Δικαίου.

Αθήνα 12-3-2020 Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σχετικά με την επιστολή προς τον τύπο που έχει στείλει ο κος Μουταφης (???) ,διαφωνώ /διαφοροποιούμαι και  παρακαλώ να γίνει αναφορά από ποιους αποστέλλεται  συγκεκριμένα.
Με εκτίμηση Ελένη Βάσιου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έργο του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να διοικεί υπεύθυνα το Σωματείο βάσει των νόμων και του Καταστατικού.

Με το επισυναπτόμενο κείμενο, ουσιαστικά προτείνεται να καταφερθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ως συλλογικό όργανο και μάλιστα δημοσίως κατά μέλους του που μάλιστα τυχαίνει να έχει την ιδιότητα του Προέδρου του, αντιλαμβάνεστε επομένως ότι είναι καταρχήν αδόκιμο να καταφέρεται το ΔΣ κατά του ιδίου του εαυτού του (μέλους του).

Το ύφος και το περιεχόμενο του προτεινόμενου κειμένου ξεκάθαρα απηχεί προσωπικές απόψεις του συντάκτη του, δεν μπορεί επομένως να υιοθετείται από ένα συλλογικό όργανο, πόσω μάλλον όταν στερεί στο αναφερόμενο πρόσωπο τη δυνατότητα να θέσει ενώπιον του κοινού στην ίδια ανακοίνωση τον εύλογο αντίλογο.

Ο συντάκτης του κειμένου και ο οποιοσδήποτε το υιοθετεί μπορεί κάλλιστα να τοποθετείται δημόσια εκφράζοντας τις προσωπικές του απόψεις με θάρρος και κυρίως επώνυμα, αναλαμβάνοντας και τις αντίστοιχες ευθύνες.

Κατόπιν των ανωτέρω, σε ό,τι με αφορά διαφωνώ με αυτή τη δήλωση και αν τη στείλετε σαν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που εκφράζει όλο το ΔΣ επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Σας θυμίζω τέλος, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει δια περιφοράς μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *