Ανακοίνωση του ΣΥΑΕ για συλλογική σύμβαση και τηλεργασία στις ασφαλιστικές εταιρίες

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΥΑΕ) αναφέρεται στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο καθώς και στις νέες μορφές απασχόλησης ( τηλεργασία) που προέκυψαν από τα μέτρα για τον Covid-19

Αναλυτικά η ανακοίνωση : 

Προς όλους τους συναδέλφους
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λόγω των μέτρων της πανδημίας από τον covid-19 και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια όλων μας, δυστυχώς προς στιγμήν δεν μπορούμε να επισκεφτούμε από κοντά τους χώρους των εταιρειών, πράγμα που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα.

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναφορικά με την κλαδική σύμβαση η ΟΑΣΕ έχει προσφύγει στην διαιτησία του ΟΜΕΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει εκδοθεί μεσολαβητική απόφαση που σε γενικές γραμμές επανέφερε τη ΣΣΕ του 2009. Η διαδικασία της Διαιτησίας έχει καθυστέρηση εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό και θα συνεχιστεί το φθινόπωρο. Παράλληλα οι συζητήσεις για υπογραφή σύμβασης με την ΕΑΕΕ συνεχίζονται και εκτός ΟΜΕΔ.

Επίσης, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή αναφορικά με τους νέους τρόπους λειτουργίας των εταιρειών λόγω covid-19 (π.χ. τηλεργασία), ότι θα πρέπει ο καθένας από εσάς αν υπάρχει πρόβλημα είτε με τα ωράρια, είτε με τις μέρες που απασχολείστε με απομακρυσμένη εργασία, είτε οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύπτει, να ενημερώσετε τον ΣΥΑΕ. Είναι υποχρέωση όλων μας και δική σας ατομικά και του συλλογικού οργάνου μας (ΣΥΑΕ), να προασπίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα από τυχόν αυθαιρεσίες των εργοδοτών και σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη η ενημέρωση του ΣΥΑΕ να επέμβει.

Η επικοινωνία δεν έχει σταματήσει. Στα τηλέφωνα 2103616572 και στο mail του συλλόγου syae@oase.gr  συνεχίζετε να επικοινωνείτε για οτιδήποτε.

Ως προς την ετήσια άδεια που δικαιούμαστε, ισχύουν κανονικά ότι ίσχυε προ κορονοϊού, με εξαίρεση τους συναδέλφους οι οποίοι έκαναν χρήση της άδεια ειδικού σκοπού, στους οποίους θα χρεωθούν οι αντίστοιχες ημέρες.

Επίσης για όσους ζητήσατε να τακτοποιήσετε τις συνδρομές σας, μπορείτε να κάνετε κατάθεση  στο λογαριασμό του συλλόγου Εθνική Τράπεζα (αρ. λογ. 163/296067-23 & IBAN: GR 4801101630000016329606723) με ταυτόχρονη έγγραφη ενημέρωση του Συλλόγου στο e-mail: syae@oase.gr ή να στείλετε στην κα Προβίδα Παρασκευή με το ποσό που επιθυμείτε να καταβάλετε. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και δεύτερη επικοινωνία στο κάθε ένα ξεχωριστά για τον τρόπο που θα μπορέσει να γίνει η καταβολή χωρίς να υπάρχει επαφή.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Με τιμή,

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   O Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

         Σπύρος Κολαΐτης          Αλεξάνδρα ΘεοδωρίδουΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *