spot_img
spot_img

Ανακοστολόγηση φαρμάκων με μεσοσταθμική μείωση 7%

Σε μεσοσταθμική μείωση 7%, στις τιμές των φαρμάκων προχωρά το υπουργείο Υγείας σε 10 ημέρες, μετά από ανακοστολόγηση
Για την εφαρμογή του νέου δελτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, υπέγραψε νέα αγορανομική διάταξη.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα μοναδικά και τα on-pattent φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά τα off pattent φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους είναι πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%. Από 5 έως 10 ευρώ, μείωση 5%, και για όσα η αξία είναι κάτω από 5 ευρώ δεν θα υπάρξει μεταβολή.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η Θετική Λίστα Φαρμάκων, με τα σκευάσματα που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Θα ακολουθήσει δελτίο τιμών με τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα, τα οποία πλέον προβλέπεται να διατίθενται από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ εντός του Μαρτίου αναμένεται και ένα επιπλέον δελτίο φαρμάκων, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα και άλλα 200 καινοτόμα φάρμακα.
Με βάση την αγορανομική διάταξη, όλες οι νέες τιμές των φαρμάκων είναι μειωμένες, ενώ σε ελάχιστα σκευάσματα έχει δοθεί αύξηση και μόνο στις περιπτώσεις όπου είχε γίνει λάθος στην προηγούμενη τιμολόγηση.

Σχετικά Αρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Χορηγία Επικοινωνίας

Διαφήμιση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ενθετα Special Reports

NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε χρήσιμα ασφαλιστικά άρθρα στο E-mail σας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Asfalisinet.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies εκτελούν λειτουργίες όπως η ανώνυμη στατιστική ανάλυση βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.