Ανακοστολόγηση φαρμάκων με μεσοσταθμική μείωση 7%

Σε μεσοσταθμική μείωση 7%, στις τιμές των φαρμάκων προχωρά το υπουργείο Υγείας σε 10 ημέρες, μετά από ανακοστολόγηση
Για την εφαρμογή του νέου δελτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, υπέγραψε νέα αγορανομική διάταξη.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα μοναδικά και τα on-pattent φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά τα off pattent φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους είναι πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%. Από 5 έως 10 ευρώ, μείωση 5%, και για όσα η αξία είναι κάτω από 5 ευρώ δεν θα υπάρξει μεταβολή.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η Θετική Λίστα Φαρμάκων, με τα σκευάσματα που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Θα ακολουθήσει δελτίο τιμών με τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα, τα οποία πλέον προβλέπεται να διατίθενται από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ εντός του Μαρτίου αναμένεται και ένα επιπλέον δελτίο φαρμάκων, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα και άλλα 200 καινοτόμα φάρμακα.
Με βάση την αγορανομική διάταξη, όλες οι νέες τιμές των φαρμάκων είναι μειωμένες, ενώ σε ελάχιστα σκευάσματα έχει δοθεί αύξηση και μόνο στις περιπτώσεις όπου είχε γίνει λάθος στην προηγούμενη τιμολόγηση.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *