Ανανέωσε για 10 χρόνια η Allianz την ονοματοδοσία στο γήπεδο της FC Bayern München, το γνωστό Allianz Arena

Το 2000, η Allianz και η FC Bayern München έθεσαν τα πρώτα θεμέλια για την χορηγική τους συνεργασία που εξελίχθηκε με την δημιουργία του γηπέδου της ομάδας και την ονοματοδοσία του ως Allianz Arena.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Γερμανικού Ασφαλιστικού Ομίλου Allianz την σεζόν 2023/2024, το συμβόλαιο επεκτάθηκε έως και το 2033.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά με το ξεκίνημα και την εξέλιξη αυτής της συνεργασίας, σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εταιρίας ,μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:

Το πρώτο κοινό έργο μεταξύ της Allianz και της FC Bayern προκάλεσε εθνική αίσθηση, αυτή ήταν η κατασκευή του Allianz Arena. Τα πρώτα θεμέλια μπήκαν στις 21 Οκτωβρίου 2002 και το γήπεδο παραδόθηκε επίσημα στις 30 Απριλίου 2005, με συνολικό κόστος 340 εκατ. ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2014, η ζωτική συνεργασία έγινε ακόμη πιο έντονη. Η Allianz SE εξασφάλισε ακριβώς το 8,33 % του μ/κ της FC Bayern München AG για 110 εκατομμύρια ευρώ, το ίδιο ποσό με τους δύο άλλους χορηγούς, την Adidas και την Audi. Η FC Bayern χρησιμοποίησε τα έσοδα για να εξοφλήσει τα υπόλοιπα χρέη από την κατασκευή της Arena και να επενδύσει στο προπονητικό κέντρο νέων της.

Στις 21 Μαρτίου 2023, η FC Bayern και η Allianz ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα δέκα χρόνια καθώς και το νέο πρόγραμμα Ready Coach.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *