Ανασφάλιστα Αυτοκίνητα : Τελευταία ευκαιρία…πριν πάνε ταμείο τα πρόστιμα

Σε 20 ήμερες από σήμερα επιστρέφει ο «εφιάλτης» των προστίμων για όσους συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι.

Η πρώτη διασταύρωση, έστω και με λάθη, κινητοποίησε όλους όσους χρόνια τώρα είτε λόγω οικονομικής κρίσης, είτε και από συνήθεια και εξυπνακισμό κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα.
Η πολιτεία για πρώτη φορά τόλμησε, μετά από τρία χρόνια από την εφαρμογή του νόμου, να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ευνοούμενη πολιτεία  για να επιβάλει τόσο το νόμο όσο και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Βέβαια, κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το γεγονός των λαθών για να δημιουργήσουν «ντόρο», αλλά τελικά μάλλον σε καλό βγήκε αφού το θέμα έλαβε υπέρμετρη δημοσιότητα.
Επίσης, ακόμα και για την ασφαλιστική αγορά ήταν ένα «καμπανάκι» σε όσους μετέρχονται διάφορα παράνομα μέσα όπως πχ να εκδίδουν «πλαστά» και «μούφα» ασφαλιστήρια εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία κεντρικού ελέγχου.
Αλλά πάνω απ όλα πρέπει να γίνει κατανοητό στο κοινωνικό σύνολο ότι όσοι δεν μπορούν να συντηρούν αυτοκίνητο και δεν μπορούν να καλύψουν τα ελάχιστα απαιτούμενα στην ασφάλεια και την τεχνική συντήρηση να το αφήσουν, καταθέτοντας πινακίδες κυκλοφορίας.
Έτσι εκτός από τους εαυτούς τους προστατεύουν και το κοινωνικό σύνολο, γιατί ή Ελλάδα πληρώνει ακριβά το τίμημα με τα τροχαία ατυχήματα και τις κακές οδικές συμπεριφορές των Ελλήνων, ας μην της προσθέτουμε επιπλέον αυτό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων.
Τέλος ,η πολιτεία θα πρέπει να είναι πιστή στο ραντεβού της για τις 14 Ιουλίου, αλλά και στα επόμενα που όπως ορίζει ο νόμος πρέπει να γίνονται τουλάχιστον δύο κεντρικές διασταυρώσεις το χρόνοΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *