Ανασφάλιστα και χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών

Αναδρομικούς έλεγχους για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας κάνει, μέσω διασταυρώσεων του TAXISΝΕΤ, το υπουργείο Οικονομικών και σύντομα όσοι εντοπιστούν θα κλιθούν να πληρώσουν με πρόστιμα ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να υποστούν τις διαδικασίες για την είσπραξη δημοσίων εσόδων.

837271

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των κατόχων αυτοκινήτων που δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας την περίοδο 2013-2014 ανέρχεται σε 200.000, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και για την περίοδο 2015-2016.

Στο μεταξύ, εκκρεμεί και ο έλεγχος για τα αυτοκίνητα που δεν είναι ασφαλισμένα. Αν και εδώ και μήνες έχουν γίνει εξαγγελίες από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν υπάρξει ρυθμίσεις που εξουσιοδοτούν την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει στις σχετικές διασταυρώσεις, δεν έχει εφαρμοστεί το σχετικό μέτρο.

Ως βασική αιτία των αναβολών ήταν οι τεχνικές δυσκολίες και προσαρμογές της βάσης δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών, με τα ασφαλισμένα οχήματα, με αυτή του Υπουργείου Οικονομικών με τα οχήματα που έχουν σε ισχύ πινακίδες κυκλοφορίας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *