Ανασφάλιστα: Μύθοι , λαϊκισμός, κοινωνική ανευθυνότητα και κρατική ανοργανωσιά

Στο πόσο των 100 εκατ ευρώ οι εκκρεμείς ζημιές από 10.000 περιπτώσεις τροχαίων με ανασφάλιστα οχήματα


Αυτό το νούμερο έδινε το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης αυτοκινήτων, για το 2016, που καλύπτει τις ζημιές από τα ανασφάλιστα οχήματα.
Ποσό τρομακτικό και βέβαια δεν προκύπτει μόνο από υλικές ζημιές, είναι σωματικές βλάβες, είναι θάνατοι, είναι αναπηρίες.
Ολοι αυτοί θύματα ενός παραλογισμού που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και εντάθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Κάθε ανασφάλιστο όχημα που κυκλοφορεί είναι και ένας δημόσιος κίνδυνος, έστω και αν αυτός που το κυκλοφορεί πιστεύει ότι είναι «μάγκας» ή απόλυτα ικανός οδηγός που δεν θα του τύχει κάτι στο δρόμο.
Και αν αυτός που ρισκάρει να είναι ανασφάλιστος είναι μια φορά δημόσιος κίνδυνος το ίδιο επικίνδυνο είναι και το κράτος που παρά τους νόμους δεν κάνει το αυτονόητο να τον εμποδίσει.
Μπορεί να το έκανε πρόσφατα , έστω ανοργάνωτα, και να έφερε κάποιο αποτέλεσμα, υπό το φόβο των προστίμων, αλλά αυτό δεν αρκεί αν όλοι δεν αποκτήσουν ασφαλιστική συνείδηση.
Καλύτερα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας παρά ανασφάλιστος. Κάθε ανασφάλιστος γίνεται από μόνος του ασφαλιστική εταιρία. Θα κληθεί ο ίδιος στο ατύχημα να πληρώσει και να καταστραφεί οικονομικά.
Όπως καταστρέφει και οικονομικά αυτόν που θα πέσει θύμα της δικής του ανευθυνότητας. Θα χρειαστεί χρόνια για να αποζημιωθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την υγεία του σε περιπτώσεις σωματικών βλαβών.
Αν όλοι αναλογιστούν τις παραπάνω επιπτώσεις ,κυρίως για αυτούς που πέφτουν θύματα ατυχημάτων με ανασφάλιστα, τα ΜΜΕ θα σταματήσουν να επικοινωνούν το θέμα με τίτλους όπως, χαράτσι κλπ ή να το επικεντρώνουν στην ανάγκη του οχήματος, στην οικονομική ανέχεια κλπ.
Όντως το κράτος είναι ανοργάνωτο σε πολλά θέματα ειδικά για το αυτοκίνητο , ΚΤΕΟ , δρόμοι κλπ αλλά δεν πρέπει να εκλαμβάνουμε αυτή την ανοργανωσιά ως ευκαιρία… όταν κινδυνεύουν οι διπλανοί μας.
Εξίσου λαϊκίστικη ήταν η ανακοίνωση της πολιτείας για μείωση προστίμων ανάλογα με τον κυβισμό.
Δεν προσφέρει στην ουσία κάτι, απλά συμβάλει στην διαιώνιση της παρανομίας και στην αύξηση των κινδύνων για τους πολίτες που ακολουθούν τους νόμους , ενώ οδηγεί και αυτούς τους ασυνείδητους σε μεγαλύτερους κινδύνους αν εμπλακούν σε τροχαίο.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

3 Comments

 1. Η γνωστή καραμέλα.
  Το κράτος, τι κάνει το κράτος, που είναι το κράτος, και γιατί το κράτος δεν έκανε αυτό και ετούτο .
  Ποτέ , ποτέ κανείς από αυτούς που φωνάζουν για τα ανασφάλιστα δεν είπε τι έκαναν οι φορείς του χώρου.
  Ολoι όλα να τα περιμένουν από το κράτος .
  Από ένα πτωχευμένο και διαλυμένο κράτος.

  Ένας τέτοιος μηχανισμός δημιουργίας και παρακολούθησης των ανασφάλιστων οχημάτων απαιτεί κόστος , υποδομές, και το κυριότερο τεχνογνωσία από εξειδικευμένο προσωπικό. Και το ποιός θα πληρώνει το κόστος λειτουργίας του.

  Ποιοι τελικά έβαλαν αν έβαλαν χρήματα για να γίνει όλο αυτό το project?
  Μήπως έβαλαν οι του χώρου?
  Όχι βέβαια. Καβούρια έχει η τσέπη τους.
  Εδώ γελάμε. Ανακοινώσεις και μηνύματα στα μέηλ έστελναν στον κόσμο, τονίζοντας μόνο και μόνο την λέξη πρόστιμο.

  Εδώ ούτε τους πίνακες με τα αυτοκίνητα που έχουν διαγραφεί από το πελατολόγιο τους δεν έδωσαν οι των εταιρειών φοβούμενοι ότι θα το μάθουν οι ανταγωνιστές, και το κυριότερο θα φαινόταν ο πραγματικός ενεργός αριθμός των πελατών τους και όχι ο πλασματικά μεγάλος αριθμός που αρέσκονται να παρουσιάζουν.

  Και φτάσαμε προ ημερών στο μέγα ξεφτίλισμα των πάντων όταν δόθηκε στην συγκεκριμένη ημερομηνία το έναυσμα της καταδίωξης “φαντασμάτων ανασφάλιστων” που αυτά ήταν πολύ περισσότερα από τα πραγματικά ανασφάλιστα που κυκλοφορούν στους δρόμους…..
  Όπου αυτοκίνητα που είχαν οδηγηθεί σε απόσυρση για “παλιοσίδερα” ακόμη και δέκα χρόνια πριν εμφανίζονταν ως κινούμενα και ανασφάλιστα.
  Το ίδιο και για ένα σωρό άλλα που είχαν κατατεθεί οι πινακίδες τους .
  Ας ασχοληθεί σοβαρά ο χώρος με αυτό το θέμα γιατί αν ξαναγίνει και πάλι ότι έγινε τον περασμένο μήνα θα υπάρξει νέο στραπάτσο και ξεφτίλα.
  Και επαναλαμβάνω.
  Το κράτος ας το καταλάβουν όλοι . Είναι πτωχευμένο και διαλυμένο . Και δεν …….. μπορεί να μοιράσει ούτε μεταξύ των δυο γαϊδουριών το άχυρο.

 2. Εχω την απορία αν, ανασφάλιστο όχημα – σε περιοχή που συνέβησαν φυσικές καταστροφές – παρασύρει άνθρωπο και τον αφήνει ανάπηρο.
  Ποιός νόμος θα ισχύσει ; Της ασφαλιστικής νομοθεσίας η της λαϊκίστικης κυβερνητικής πρωτοβουλίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *