Ανασφάλιστοι λόγω οφειλών οι μισοί μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες


Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία οι μισοί και πλέον πολιτικοί μηχανικοί που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες .

Το ΤΕΕ, με σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει :”Μετά τη διάλυση του τεχνικού κόσμου και των μηχανικών από τις τελευταίες κυβερνήσεις, μετά τις ισοπεδωτικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και τη ληστεία των αποθεματικών του Ταμείου μας με το κούρεμα. Μετά την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ και τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για κάλυψη της ανεργίας μας, τώρα θέλουν να κατασχέσουν το όποιο περιουσιακό μας στοιχείο λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μας. Πάνω από το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι σε απόγνωση”.
Οι μηχανικοί ζητούν να μη γίνει καμία αποστολή βεβαίωσης οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Άμεση έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τον κλάδο Ειδικών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας. Διαχωρισμό των εισφορών του κλάδου Υγείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και μείωση των πάγιων ασφαλιστικών εισφορών με αύξηση των αναλογικών εισφορών.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *