Αναταράξεις και ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου


Τελειώνει η «χρυσή» εποχή της κυριαρχίας των ασφαλιστικών εταιριών θυγατρικών τραπεζών στη Κύπρο που είχαν την μερίδα του λέοντος στις Γενικές αλλά και στις Ασφαλίσεις Ζωής.
Την ίδια στιγμή το μέλλον αυτών τον ασφαλιστικών εταιριών προβληματίζει την αγορά της Κύπρου και προκαλεί προφανώς το ενδιαφέρον για την αγορά από ασφαλιστικούς ομίλους.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του sigmalive.com ,οι εταιρείες Eurolife και Laiki Cyprialife κατέχουν συνολικό μερίδιο αγοράς που ξεπερνά 50% της αγοράς ασφαλειών του κλάδου ζωής. Την ίδια ώρα στον γενικό κλάδο οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου και η Λαϊκή Ασφαλιστική, κατέχουν πέραν του 29% της αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Πηγές από την ασφαλιστική βιομηχανία τονίζουν ότι οι δύο ασφαλιστικές εταιρείες, εξασφάλισαν πολλά από τα συμβόλαιά τους μέσω συνεργειών με τις τράπεζες, οι οποίες είχαν μετοχική σχέση. «Δάνεια για αυτοκίνητα ή ακίνητα επέφεραν πολλά συμβόλαια στις ασφαλιστικές εταιρείες που ήταν συνδεδεμένες με τις δύο μεγάλες τράπεζες. Η εν λόγω κατάσταση δεν υφίσταται πλέον» ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή από τον ασφαλιστικό κλάδο της Κύπρου.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι το σενάριο πώλησης της συμμετοχής που κατέχει η Τράπεζα Κύπρου σε ασφαλιστικές εταιρείες, είναι ένα κεφάλαιο που δεν έκλεισε από πέρσι το καλοκαίρι που άνοιξε. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Την ίδια ώρα σημαντικές εταιρείες του κλάδου καραδοκούν για να επωφεληθούν των όποιων απωλειών ασφαλίστρων θα έχουν οι μεγαλύτεροι παίκτες.

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *