Αναταράξεις στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά.Αλλάζει η εποπτική αρχή

Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες που αφορούν στον τρόπο εποπτείας των εταιρειών του ασφαλιστικού κλάδου στην Κύπρο σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα philenews.com, στο οποίο επισημαίνονται τα παρακάτω:

Στην πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του EIOPA Gabriel Bernardino ήταν κοινή άποψη και των δύο πως χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στην εποπτεία τόσο των ασφαλιστικών εταιρειών όσο και των Ταμείων Προνοίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της νέας εποπτικής Αρχής, εντούτοις, έχει καταστεί σαφές πως θα προσομοιάζει με αυτόν της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναταράξεις και ανησυχίες
Αν και ο σάλος και ο θόρυβος γύρω από την Olympic έχει καταλαγιάσει, εντούτοις, τις τελευταίες βδομάδες ψίθυροι αλλά και επιβεβαιωμένες πληροφορίες καταδεικνύουν πως κι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες ενδεχομένως έχουν να αντιμετωπίσουν θέματα Φερεγγυότητας και προφανώς η μεγάλη ανησυχία είναι να μην υπάρξει ακόμα περίπτωση όπως της Olympic ή και ακόμα χειρότερη.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα σε σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά ιδρύματα. Ήδη, η Ελληνική Τράπεζα εξήγγειλε πως θα εξετάσει όλα τα ενώπιον της ενδεχόμενα για τις ασφαλιστικές της εταιρείες, με διορισμό εξειδικευμένων συμβούλων που θα προτείνουν βέλτιστες επιλογές για καλύτερη αξιοποίηση των επενδύσεων σε Hellenic Alico και Παγκυπριακή. Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τυχόν εξελίξεις όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες στην οποίες έχει εμπλοκή η Τράπεζα Κύπρου. Τόσο τις Γενικές Ασφάλειες και την Eurolife, όσο και σε σχέση με τη μετοχική της συμμετοχή σε CNP Cyprialife και CNP Ασφαλιστική.

Περισσότερα στην πηγή philenews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *