Ανεβάζετε φωτογραφίες στα social media ενώ είστε σε διακοπές; Μπορεί να χάσετε την ασφαλιστική αποζημίωση

Πάτε διακοπές και κατακλύζεται τους λογαριασμούς σας σε Facebook και Instagram με φωτογραφίες. Πρέπει να το ξανασκεφτείτε και αφήστε τις αναρτήσεις  για μετά από αυτές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της   thesun.co.uk, 1 στους 12 Βρετανούς έχει πέσει θύμα διάρρηξης, μετά από φωτογραφίες που ανέβασε στα social media κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στα social media   ενώ είμαστε διακοπές όχι μόνο δείχνουμε  ότι απουσιάζουμε από το σπίτι, αλλά μπορούμε να δώσουμε κι επιπλέον πληροφορίες, χωρίς να το θέλουμε , όπως πότε θα επιστρέψουμε, ειδικά σε περίπτωση που αναφέρουμε και την τοποθεσία, στην οποία βρισκόμαστε.

Ακόμη   ορισμένες έρευνες έδειξαν  ότι οι ληστές σε τουριστικές περιοχές αναζητούν στα social media τουρίστες που έχουν κάνει σχετικές αναρτήσεις και αναφέρουν την τοποθεσία τους. Στη συνέχεια αφού συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία, διαλέγουν εάν θα τους ληστέψουν.

Εκτός όλων των παραπάνω κινδύνων αν στην περίπτωση που έχουμε ασφαλισμένη την κατοικία μας για κλοπές και διαρρήξεις είναι πολύ πιθανόν να μην αποζημιωθούμε από την ασφαλιστική εταιρία. 

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι ασφαλιστικές μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο, το επιχείρημα ότι το θύμα της διάρρηξης «ενημέρωσε» τους διαρρήκτες, μέσω αναρτήσεων, γιατί έδειξε ότι έλειπε, όπως και ότι έκανε επίδειξη του πλούτου του, άρα «δεν χρειάζεται να πάρει αποζημίωση».

Η οικονομολόγος Holly Bennett από το NerdWallet μίλησε σχετικά στην WalesOnline και ανέφερε ότι «εάν υποβάλετε αίτηση για αποζημίωση μετά από διάρρηξη που συνέβη ενώ λείπατε και η ασφαλιστική εταιρεία ελέγξει το προφίλ σας, αυτές οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να μην βοηθήσουν τον σκοπό σας».



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *