Ανεβαίνει ο “κίτρινος πυρετός” για την Εθνική Ασφαλιστική μετά το “ναυάγιο” με του deal με την Exin

Καθώς όλες οι τρέχουσες εξελίξεις δείχνουν ότι ναυαγεί η πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα, της Εθνικής Ασφαλιστικής ,στην επενδυτική κοινοπραξία της EXIN και των ελληνοαμερικάνων επενδυτών Κάλαμο και Κουδούνη, επανέρχονται οι Κινέζοι
Μία είδηση που μετέδωσε το Reuters έφερε ένα κινεζικό επενδυτικό όμιλο στα ακίνητα να δηλώνει ότι είναι έτοιμος για την αγορά το 75% Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά μάλλον στερείται σοβαρότητας ως πρόταση και διαδικασία.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Insurance Insider ανέφερε σχετικά :

“Μια κινεζική εταιρία ακινήτων ξεκίνησε εκ νέου την προσφορά της για τον ελληνική κρατική ασφαλιστική Εθνική με την εξαγορά ύψους 718 εκατ. Ευρώ (881 εκατ. Δολαρίων), η οποία μοιάζει πιθανότατα να καταρρεύσει.

Ο όμιλος Rongfeng Holding στις 11 Φεβρουαρίου ότι σκοπεύει να αγοράσει την Εθνική ως μέρος μιας κοινοπραξίας με την Shanghai Gongbao.

Η Shanghai Gongbao συμμετείχε στον διαγωνισμό που έγινε στα μέσα του 2017 και στον οποίο αναδείχθηκε προτιμητέα η Exin”
Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την προσφορά της Fosun , επίσης κινεζικός όμιλος, που είχε έρθει δεύτερη το 2017 στον σχετικό διαγωνισμό .

Η προσφορά της Fosun υπολείπεται βέβαια αυτής της Exin αλλά εκτιμάται ότι στο βαθμό που η πωλήτρια Εθνική Τράπεζα θελήσει να κλείσει οπωσδήποτε το deal της πώλησης μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το τίμημα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *