Ανησυχίες για την χρήση των Big Data από τις ασφαλιστικές για διακρίσεις στη τιμολόγηση ασφαλίστρων


Έρευνα της αγοράς ασφαλίσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η χρήση Big Data μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη ή πιο ακριβή την ασφάλιση αυτοκινήτου ή κατοικίας ανακοίνωσε η Οικονομική Αρχή της Μεγάλης Βρετανίας (FCA).

98000009

Όπως αναφέρει το Reuters oι ασφαλιστικές εταιρίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία για να τιμολογούν τα προϊόντα τους με χρήση δεδομένων από τους πελάτες τους – η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την παρακολούθηση χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και την οδηγικές συνήθειες των πελατών τους.

Μέχρι στιγμής, ο κλάδος χρησιμοποιεί τις τεχνικές χρήσης δεδομένων με έναν θετικό τρόπο, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων δήλωσε η FCA, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ασφαλιστικές θα μπορούσαν μέσω της χρήσης των δεδομένων να κάνουν διάκριση μεταξύ των πελατών τους και να χρεώνουν κάποιους πελάτες περισσότερο.

Η FCA δήλωσε ότι δεν θα ξεκινήσει έλεγχο της αγοράς, καθώς οι ανησυχίες για υψηλότερες τιμές “δεν έχει ακόμη υπόσταση». Αλλά είπε ότι θα εξετάσει τις πρακτικές τιμολόγησης σε ένα «περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων” στο γενικό κλάδο ασφαλίσεων αργότερα μέσα στο έτος.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *