Ανοίγει για “νέες δουλειές” η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα αποκτά συνεχώς όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς όλα δείχνουν ότι μετά την οικονομική κρίση  εξελίσσεται σε αναδυόμενη αγορά που εγχώριοι και διεθνείς παίκτες θέλουν να έχουν θέση  σε αυτή.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι μεσούσης της οικονομικής  κρίσης τοποθετημένοι στην αγορά πολυεθνικοί παίκτες δεν αποεπένδυσαν αλλά παρέμειναν προετοιμαζόμενοι για την επόμενη μέρα.

Επιπλέον, είδαμε την Ergo να επανατοποθετείται στην αγορά με την εξαγορά της Αγροτικής Ασφαλιστικής, τον Καναδικό όμιλο FairFax να εξαγοράζει την Eurolife και επενδυτικά funds να “πολιορκούν” την Εθνική Ασφαλιστική στην πρώτη “αποτυχημένη” απόπειρα πώλησής της. Ενώ πρόσφατα είχαμε και την επιστροφή της AIG που μετά την απόφασή της, πριν δυο χρόνια, να αποεπενδύσει επανήλθε πέρυσι και μάλιστα εξαγοράζοντας το 100% της εδώ μονάδα της από την EXIN, όπου είχε πουληθεί το 51%.

Μπορεί βέβαια σε μεγέθη η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα να είναι μικρή, ωστόσο τα περιθώρια ανάπτυξης και οι προοπτικές μεγέθυνσης της είναι πάντα ανοιχτές και θελκτικές για παίκτες εντός και εκτός χώρας.

Οι ασφαλίσεις υγείας, τα συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά ασφαλιστικά προγράμματα, η ασφάλιση κατοικίας και περιουσίας, η επαγγελματική αστική ευθύνη, οι ασφαλίσεις από διαδικτυακούς κινδύνους, είναι κλάδοι που γνώστες της αγοράς εκτιμούν ότι θα έχουν αύξηση τα επόμενα χρόνια και θα φέρουν νέες δουλειές στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι και θεσμικά οι ασφαλιστικές εταιρίες επιδιώκουν από την πολιτεία να  θεσπίσει μέτρα για συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία και την ασφάλιση της κατοικίας, ενώ προβάλλουν και αίτημα να δημιουργηθεί δεύτερος επαγγελματικός συνταξιοδοτικός πυλώνας με συμμετοχή και των ασφαλιστικών εταιριών.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *