Ανοικτή επιστολή της ΕΕΑΕ για δημοσίευμα σχετικά με τα σωματεία της διαμεσολάβησης και το ΕΕΑ

Σε ανοικτή επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) αναφέρονται τα παρακάτω:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ EEAE

«Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε site, το οποίο ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, διατυπώνεται από τον συντάκτη του τοποθέτηση περί δήθεν «καπελώματος» των Σωματείων από το Ε.Ε.Α.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος δηλώνουμε τα εξής:

Οι διεκδικήσεις και τα ζητούμενα είναι ξεκάθαρο πως είναι κοινά, όπως επίσης κοινή είναι και η γραμμή που ακολουθείται από τους περισσότερους εκ των εμπλεκομένων φορέων για την υλοποίηση τους.

Το ιδανικό σενάριο της αγαστής συνεργασίας των Σωματείων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί καπέλωμα εκ μέρους του Ε.Ε.Α. , πολλώ δε μάλλον να επικοινωνείται και ως τέτοιο.

Τα ευεργετικά οφέλη της συνεργασίας αυτής, αλλά και της δυναμικής που την χαρακτηρίζει, είναι ορατά και πολλαπλά. Διαβεβαιώνουμε τους Συναδέλφους ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε, γιατί πεποίθησή μας είναι πως μόνο ενωμένοι και με καλές προθέσεις μπορούμε να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε.

Είναι απορίας άξιο πώς επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να κάνει χρήση επιστολών και στοιχείων ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου (βλ. Π.Ο.Α.Δ.), πολλώ δε μάλλον να χρησιμοποιεί αυτά και να καταφέρεται κατά θεσμικών φορέων ή Συναδέλφων, που έχουν προσφέρει επί χρόνια στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, προτού ληφθεί η άδεια για την όποια δημοσίευση ή έστω προτού το συγκεκριμένο όργανο ή σωματείο λάβει γνώση τού προς δημοσίευση άρθρου, έτσι ώστε να ελεγχθεί στοιχειωδώς το περιεχόμενο.  Είναι περίπτωση που αφορά συλλογικά όργανα και όχι πρόσωπα! Η θέση και το κύρος του αρχαιότερου και πολυπληθέστερου Σωματείου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης αλλά και ημών ως εκπροσώπων του, επιβάλλει τον πλήρη διαχωρισμό μας από την συγκεκριμένη τοποθέτηση, αλλά ακόμη πιο σημαντικό από ΟΛΟΥΣ όσους την ενστερνίζονται.

Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών να πάρει θέση και να πράξει ότι επιβάλλεται για την αποκατάσταση των θιγομένων.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *