Αντιδράσεις από την Insurance Europe σε πρόταση της κομισιόν για Ευρωπαϊκή e-κάρτα

Μετά τη δημοσίευση της νομοθετικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια ευρωπαϊκή Υπηρεσία e-κάρτας, ο επικεφαλής των προσωπικών ασφαλίσεων και των ασφαλίσεων γενικού κλάδου της Insurance Europe, επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω :

Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες συμμερίζονται το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των υπηρεσιών εντός της ενιαίας αγοράς, αλλά εκφράζουν σημαντικές ανησυχίες ότι η πρόταση αυτή βασίζεται σε εσφαλμένη υπόθεση.
Στη διαβούλευση της Επιτροπής, πέρυσι, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δήλωσαν ότι μπορούν να κάνουν προσφορά για την κάλυψη των αγορών εκτός από τη δική τους, σε καθημερινή βάση.
Επίσης, οι ασφαλιστές ανησυχούν ότι τα σχεδιαζόμενα από την Επιτροπή μέτρα θα προσθέσουν απλά περιττό βάρος για τους ασφαλιστές, χωρίς κανένα όφελος για τους τομείς που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν, και δεν θα συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.
Τέλος σημειώνει ότι οι ευρωπαίοι ασφαλιστές αντί της παραπάνω πρότασης της κομισιόν θα ήθελαν να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην παροχή καλύτερης πρόσβασης σε πληροφορίες σχετικά με τις επαγγελματικές απαιτήσεις για την αγορά στην οποία επιθυμούν να λειτουργήσουν. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί θεωρητικά μέσω της καλύτερης χρήσης των υφιστάμενων κέντρων ενιαίας εξυπηρέτησης.
Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *