Αντιδράσεις για δημοσίευμα από ΠΟΑΔ, ΣΠΑΤΕ και ΣΔΑΕ

Τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις από το χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με  ανακοινώσεις τους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για δημοσίευμα σε κλαδική περιοδική έκδοση σχετικά με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Δημοσιεύουμε παρακάτω, για την ενημέρωση των αναγνωστών μας, τις σχετικές ανακοινώσεις που μας κοινοποιήθηκαν ως δελτία τύπου  από τους θεσμικούς φορείς με την επισήμανση ότι: Στο asfalisinet.gr σεβόμαστε το δικαίωμα των δημοσιογράφων να εκφράζουν άποψη, θέση  και να παρουσιάζουν θέματα με όλους τους δεοντολογικούς κανόνες, όπως και των θιγόμενων να απαντούν, αντίστοιχα, δημόσια. Κατά συνέπεια δεν σχολιάζουμε  ποτέ δημοσιεύματα άλλων μέσων αντίστοιχου θεματικού χαρακτήρα που εκφράζουν απόψεις και θέσεις δημοσιογράφων τους. 

Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση της ΠΟΑΔ

Σε μια ιδιαίτερη φορτισμένη χρονική περίοδο λόγω της πανδημίας covid-19 και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε, ο Κλάδος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης τοποθετήθηκε μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων, των κατά τόπους Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Συνδέσμων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – ΠΟΑΔ έγκαιρα και έγκυρα διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Επαγγελματικά Συμφέροντα των Συναδέλφων μας.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Διαμεσολάβησης αποδεδειγμένα επέδειξαν την απαιτούμενη συσπείρωση και σοβαρότητα στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους, σε συνδυασμό με την υποστήριξη από τα κατά τόπους Επαγγελματικά Επιμελητήρια, όπως επισημαίνεται άλλωστε και σε πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα του Προέδρου του ΕΕΑ, για τον καταλυτικό ρόλο των Σωματείων της Διαμεσολάβησης.

Προς δυσάρεστη έκπληξη μας όμως το άρθρο του κ. Ν. Μωράκη που δημοσιεύθηκε στις 15.4.2020 στο asfalistikomarketing.gr έρχεται με τον χειρότερο τρόπο να αμαυρώσει και επιχειρεί να διαγράψει το θετικότατο αποτέλεσμα όλης αυτής της Συλλογικής προσπάθειας των Σωματείων και των εκλεγμένων Αντιπροσώπων τους, αναφέροντας αδικαιολόγητες ανακρίβειες και προσβλητικές περιγραφές για τον τρόπο λειτουργίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των θεσμικών οργάνων της Διαμεσολάβησης γενικότερα, εξαιτίας μιας ανεπίτρεπτης άγνοιας όπως θέλουμε να πιστεύουμε και όχι πιθανής σκοπιμότητας,

Εάν το ζητούμενο στο ατυχέστατο αυτό άρθρο του κ. Μωράκη είναι η συνένωση των θεσμικών οργάνων της Διαμεσολάβησης με στόχο την συσπείρωση και ενδυνάμωση της εκπροσώπησης του Κλάδου, αυτό πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν επιβάλλεται άλλα θα είναι αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής και καταστατικής διαδικασίας.

Άλλωστε η ΠΟΑΔ ως το μοναδικό δευτεροβάθμιο θεσμοθετημένο όργανο εκπροσώπησης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης έχοντας ήδη ως Μέλη της 10 Πρωτοβάθμια Τοπικά Σωματεία , έχει την καταστατική επάρκεια, την οργανωτική δομή και ανταποκρίνεται ήδη με επιτυχία σε αυτόν τον ρόλο”.

Ανακοίνωση του ΣΠΑΤΕ

Διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη το άρθρο του κ. Ν. Μωράκη που αναρτήθηκε στις 15.4.2020 στο asfalistikomarketing.gr και ειλικρινά προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον σκοπό και την χρονική στιγμή που επέλεξε να το δημοσιεύσει ????

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η πλήρης άγνοια του δημοσιογράφου, της νόμιμης θεσμοθετημένης λειτουργίας των Σωματείων της Διαμεσολάβησης, αλλά και το ατυχές του χρόνου, διότι έρχεται μετά από κοινές επιτυχείς ενέργειες όλων των εκπροσώπων της Διαμεσολάβησης συνεπικουρημένη από τα κατά τόπους Επαγγελματικά Επιμελητήρια, και για τα Σωματεία της Αθήνας από το ΕΕΑ, σε όλα τα σοβαρά θέματα που μας απασχόλησαν συνέπεια της πανδημίας του covid-19.

Ειδικότερα ενημερώνουμε τον κ. Μωράκη :

• O Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής – ΣΠΑΤΕ, που όπως προσβλητικά αναγράφει για τα Μέλη του Δ.Σ. και τους Συναδέλφους μας,“ πέρα από αυτά τα Σωματεία όμως υπάρχει και ο ΣΠΑΤΕ και καμιά δεκαριά ίσως και …………..” είναι επίσημο θεσμοθετημένο Πρωτοβάθμιο Σωματείο εκπροσώπησης της Διαμεσολάβησης και μάλιστα βάσει του Καταστατικού του , αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.spate.gr , εγγράφει ως Μέλη του “ άτομα ή εκπροσώπους εταιριών που έχουν λάβει την εκ του νόμου προβλεπόμενη από τον εκάστοτε ισχύοντα νόμο άδεια Ασφαλιστικού Πράκτορα και έχουν έδρα τον Ν. Αττικής”

• Η κατηγορία Μελών που εγγράφει το κάθε Σωματείου και κατ’ επέκταση η εκπροσώπηση τους δεν τροποποιείται με βάση ένα δημοσίευμα, όπως τεχνηέντως επιχειρείτε, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων νόμιμων και δημοκρατικών διαδικασιών και βεβαίως όπως προβλέπεται βάση καταστατικού.

Ανακοίνωση του Σ.Δ.Α.Ε

“Mε μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο του κ. Ν. Μωράκη που δημοσιεύθηκε την 15η Απριλίου στο asfalistikomarketing.gr το οποίο θίγει το δικαίωμα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών – και ειδικότερα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Θεσσαλονίκης – να συνδικαλίζονται και να συστήνουν συλλόγους εκπροσώπησης τους.

Ο κ. Μωράκης στο εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι “Σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, μερικοί Θεσσαλονικείς – θεωρώντας ότι οι μέχρι σήμερα σύλλογοι δεν τους εκφράζουν/ εκπροσωπούν – έφτιαξαν το Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε), τονίζοντας κιόλας ότι έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη – λες και έχει σημασία η καταγωγή του συλλόγου – διασπώντας ακόμα περισσότερο την αγορά”

To εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Α.Ε αναρωτιέται για τα ακόλουθα :

1. Υπό ποια ιδιότητα ο κ. Μωράκης εκφέρει άποψη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την εκπροσώπηση της σε πρωτοβάθμιο , δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, αφού ο ίδιος ουδεμία σχέση έχει με το επάγγελμα , πέραν του κλαδικού δημοσιογράφου;

2. Από πότε είναι κατακριτέα η εκπροσώπηση μιας τοπικής αγοράς – και δή της συμπρωτεύουσας που απαριθμεί περισσότερους από 1.300 Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ;

3. Γνωρίζει ο κ. Μωράκης πόσα είναι τα μέλη του Σ.Δ.Α.Ε , τα οποία ξεπερνούν σε αριθμό μελών αντίστοιχους Πανελλήνιους Συλλόγους έτσι ώστε να αναφέρεται απαξιωτικά σε αυτόν ως «μερικοί Θεσσαλονικείς» ;

4. Από πότε συγκεκριμένη επιτροπή, συγκεκριμένου επιμελητήριου (το οποίο αντέγραψε τη λειτουργία της επιτροπής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) υποκαθιστά τη «φωνή» των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όλης της χώρας ;

Επειδή κάποιοι σκέπτονται και ενεργούν ως υποστηρικτές «ολοκληρωτικών καθεστώτων» και ενοχλούνται από τον συνδικαλιστικό πλουραλισμό, τους απαντούμε ότι η «πολυεκπροσώπηση του κλάδου» ενισχύει τις δημοκρατικές παρεμβάσεις για κλαδικές διεκδικήσεις. Ο κ. Μωράκης και αυτοί που υποκίνησαν το εν λόγω δημοσίευμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερες οι φωνές και οι απόψεις , τόσο πιο μαχητική και αποτελεσματική είναι η διεκδίκηση των θέσεων των Ελλήνων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, απαλλαγμένη από προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Όλες οι δημοκρατικές χώρες λειτουργούν θεσμικά με μικρότερες δομές π.χ. με Δήμους , Περιφέρειες κλπ. μέχρι να καταλήξουν στη κεντρική εξουσία. Έτσι και ο Σ.Δ.Α.Ε , ασκώντας το νομιμότατο δικαίωμα εκπροσώπησης των μελών του, λειτουργεί ως πρωτοβάθμιο σωματείο που με τη σειρά του ανήκει στο αντίστοιχο δευτεροβάθμιο κ.ο.κ.

Κε. Μωράκη ,

Πείτε μας, το συγκεκριμένο άρθρο αντανακλά τις προσωπικές σας απόψεις ή κρύβεται κάποιος άλλος πίσω από αυτό; Μήπως η παρουσία και η έντονη δραστηριότητα του Σ.Δ.Α.Ε στο σύντομο διάστημα επαναλειτουργίας του έχει ταράξει ισορροπίες και έχει ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιων αυτόκλητων σωτήρων και αποκλειστικών εκπροσώπων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης;

Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα θεσμικής εκπροσώπησης ή ενότητας από εσάς , την στιγμή μάλιστα που οι απόψεις σας καταστρατηγούν κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο ως ένα «ατυχές συμβάν» το οποίο θίγει όλα τα πρωτοβάθμια , δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα εκπροσώπησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της χώρας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να προτάσσουμε το εμείς και όχι το εγώ συγκεκριμένων προσώπων.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *