Αντιδράσεις για δημοσίευμα με τίτλο «Τα άλλα…κόλπα της Εθνικής Ασφαλιστικής»

Την αντίδραση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής προκάλεσε το δημοσίευμα σε οικονομική ιστοσελίδα με τίτλο  «Τα άλλα…κόλπα της Εθνικής Ασφαλιστικής»

Σε επιστολή του συλλόγου προς την ιστοσελίδα που αναρτήθηκε και στο web site του συλλόγου αναφέρονται μεταξύ άλλων : 

Ακολουθήστε μας στο Google News

“Διαβάσαμε το σημερινό σας δημοσίευμα που αφορά την Εταιρία μας με τίτλο «Τα άλλα…κόλπα της Εθνικής Ασφαλιστικής» και θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τις παρατηρήσεις μας στα σημεία του δημοσιεύματος που θεωρούμε ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και θίγουν την εικόνα και την παρουσία της Εταιρίας μας και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Όσον αφορά το «επιχειρούμενο» σπάσιμο συμβολαίων δια της πλαγίας, όπως αναφέρετε, θεωρούμε ότι αυτό είναι παντελώς παραπλανητικό.

Η πραγματικότητα είναι ότι η πρόταση προς τους ασφαλισμένους μας αφορούσε επενδυτικά συμβόλαια unit linked με εγγύηση επιτοκίου μόνο στην λήξη και η πρόταση που έγινε από την πλευρά της Εταιρίας μας περιελάβανε την δυνατότητα της καταβολής προς τον ασφαλισμένο του συσσωρευμένου κεφαλαίου πλέον το εγγυημένο επιτόκιο μειωμένο κατά μια ποσοστιαία μονάδα, δυνατότητα που δεν παρείχετο με βάση τους όρους των συμβολαίων και δημιουργούσε συνθήκες εγκλωβισμού για κάποιους ασφαλισμένους μας. Επιπλέον, σε όσα από αυτά τα επενδυτικά συμβόλαια υπήρχαν νοσοκομειακές ή άλλες συμπληρωματικές καλύψεις καλύψεις, αυτές θα μπορούσαν να διατηρηθούν σε ξεχωριστό συμβόλαιο με τα ίδια ασφάλιστρα. Η πρόταση αυτή ήταν στην απόλυτη επιλογή του ασφαλισμένου να την δεχθεί ή να την αγνοήσει ανάλογα με το οικονομικό του συμφέρον και έγινε με επιστολή υπόδειγμα ως προς τις πληροφορίες που περιείχε για τον ασφαλισμένο.

Όσον αφορά την αναφορά σας στην απουσία sms έτσι ώστε να μην ειδοποιηθούν για την λήξη της ημερομηνίας της δόσης τους και να βρει ευκαιρία η Εταιρία να ακυρώσει τα «ενοχλητικά παλιά συμβόλαια» η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η απόφαση της Εταιρίας μας ήταν ότι στο διάστημα 1/4/2020 – 30/4/2020 δεν θα ακυρωθεί κανένα συμβόλαιο, γιατί θεωρήθηκε ότι στο διάστημα που η χώρα μας βίωνε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με πρωτόγνωρες συνέπειες δεν θα έπρεπε να ακυρώνονται τα συμβόλαια της Εταιρίας, αλλά να υπάρχει ελαστικότητα ως προς την καταβολή της δόσης τους. Εξ’ ου και η μη αποστολή υπενθύμισης με sms.

Παράλληλα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με στοιχεία της 18/5/2020, μετά την δοθείσα παράταση για όλα τα ασφαλιστήρια, η ακυρωσιμότητα όχι μόνο δεν παρουσίασε αύξηση αλλά πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το ζητούμενο για άλλη μια φορά ήταν η παροχή περισσότερου χρονικού περιθωρίου στον ασφαλισμένο.

Επιπλέον, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πριν την ακύρωση ενός συμβολαίου, σύμφωνα με την νομοθεσία, στέλνεται επιστολή προς τον ασφαλιζόμενο με υπενθύμιση της καταβολής του ασφαλίστρου και επιπρόσθετη διορία καταβολής του ασφαλίστρου ενός επιπλέον μηνός.

Τέλος, η αναφορά σας περί αυξήσεων 5,50% στις νοσοκομειακές καλύψεις αφορούσε μόνο ένα πλήθος 14.000 συμβολαίων που περιλάμβαναν ρήτρα αναπροσαρμογής ασφαλίστρων, δηλαδή το 6,5% περίπου των ασφαλιστηρίων συμβολαίων με νοσοκομειακή κάλυψη, συμβόλαια που ο καθαρός δείκτης ζημιών τους δικαιολογούσε απόλυτα και τεκμηριωμένα την αύξηση και η αύξηση βασίστηκε κυρίως στην εμπειρία της Εταιρίας με βάση τους όρους των συμβολαίων, αλλά και έλαβε υπόψη την πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) που κατά το έτος 2018 ο ενιαίος δείκτης υγείας αυξήθηκε κατά 6,6%. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα υπόλοιπα 180.000 περίπου συμβόλαια που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές καλύψεων έλαβαν αυξήσεις από μηδενικές έως πολύ χαμηλότερες του 5.5% που αναφέρετε.

Για τα αναφερόμενα δε στην ανεπαρκή αντασφάλιση των νοσοκομειακών συμβολαίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτό άπτεται στην εγκεκριμένη από το Δ.Σ. Πολιτική και Διάθεση ρίσκου αντασφάλισης, που δεν μπορεί να κριθεί με μη τεχνικούς όρους.

Ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός και επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται από όλες τις πλευρές με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, προς όφελος των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων που του έχουν εμπιστευτεί τις καλύψεις που παρέχονται, αλλά και των εργαζόμενων και διαμεσολαβητών σ’ αυτόν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε στην διάθεση σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά την Εταιρία μας και τους εργαζόμενους της, προκειμένου να έχετε την πλήρη εικόνα στα θέματα που αναδεικνύετε.

Ελπίζουμε ότι θα δημοσιεύσετε την επιστολή μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.”



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *