Αντιδράσεις των ασφαλιστών στην θέσπιση οδηγίας εξυγίανσης και ανάκαμψης ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την ανάκαμψη  και την εξυγίανση ασφαλιστικών επιχειρήσεων  δεν πρέπει να αποτελεί «copy paste» από την τραπεζική νομοθεσία υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Insurance Europe 

Σε απάντησή της σε μια διαβούλευση για τη βελτίωση της νομοθεσίας που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις προτάσεις της για τη θέσπιση οδηγίας  Insurance Recovery and Resolution Directive  (IRRD) επισημαίνει μεταξύ άλλων :

Οι προτάσεις της για την εφαρμογή ενός πλαισίου ανάκαμψης και εξυγίανσης υπερβαίνουν ό,τι είναι απαραίτητο, δεδομένων των εκτεταμένων διασφαλίσεων που ισχύουν ήδη για την προστασία των αντισυμβαλλομένων. Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ασφαλιστικής δραστηριότητας και των υφιστάμενων μέσων στο πλαίσιο του Solvency II, δεν υπάρχει ανάγκη για μια τόσο εκτεταμένη IRRD.

Επιπλέον, η απλή εφαρμογή ενός καθεστώτος τραπεζικής ανάκαμψης και εξυγίανσης στον ασφαλιστικό κλάδο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της ασφάλισης είναι εξαιρετικά ακατάλληλη και θα υπονόμευε τις διαφορετικές διαδικασίες εξυγίανσης μιας προβληματικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Αντίθετα,  θα πρέπει να επιδιώξει να πετύχει ένα πλαίσιο που να είναι ευθυγραμμισμένο με τα διεθνώς συμφωνημένα πρότυπα και θα πρέπει να φροντίσει να μην επιβαρύνει υπερβολικά τους ασφαλιστές με περιττές και δαπανηρές απαιτήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :EC’s Insurance Recovery and Resolution Directive must not be a “copy paste” from banking regulationΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *