Αντιδράσεις υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία για την συγχώνευση ΕΤΕΑΕΠ και ΕΦΚΑ

Από τον σύλλογο των Υπαλλήλων των Ασφαλιστικών Ταμείων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση :

     Το ΔΣ του ΣΥΑΤ και οι εργαζόμενοι στην Επικουρική Ασφάλιση (ΕΤΕΑΕΠ) πραγματοποιούμε σήμερα 20 Γενάρη 2020 προειδοποιητική κινητοποίηση, με συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΕΤΕΑΕΠ (Φιλελλήνων 13-15 Αθήνα) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την επικουρική ασφάλιση και το Εφάπαξ με το επικείμενο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εκτός των άλλων συγχωνεύει  το ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ και διατηρεί όλον τον αντιλαϊκό πυρήνα του νόμου λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.

      Η κυβέρνηση της ΝΔ με αυτή την κίνηση επιδιώκει την παραπέρα προώθηση των 3 λεγόμενων πυλώνων (δημόσιο, επαγγελματικά ταμεία, ιδιωτικές ασφαλιστικές).

      Με το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πρόκειται άμεσα να καταθέσει στη βουλή, επιδιώκει να ενσωματώσει το ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ  ώστε να χρησιμοποιήσει τα 7,5 δις του Ταμείου για να καλύψει τις ανάγκες της κύριας ασφάλισης για τα επόμενα χρόνια και να αλλάξει, αξιοποιώντας τον νόμο Κατρούγκαλου (ν.4387/16), τον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, με την επέκταση της νοητής κεφαλαιοποίησης για το σύνολο του ασφαλιστικού βίου,  μέθοδος που θα εξαϋλώσει ουσιαστικά τις επικουρικές συντάξεις.

     Εμείς οι εργαζόμενοι στην επικουρική ασφάλιση και το Εφάπαξ γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις στη απονομή της επικουρικής σύνταξης οφείλονται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού, στην άρνηση των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν ΑΠΔ από 1/1/2002 στην επικουρική ασφάλιση, στην έλλειψη ενιαίου πληροφοριακού συστήματος στο ΕΤΕΑΕΠ, στην έλλειψη παντελούς σχεδιασμού, στις αλλεπάλληλες ενοποιήσεις των επικουρικών ταμείων, στο χάος των αρχείων κλπ.

     Προειδοποιούμε ότι με τις αντιασφαλιστικές κυβερνητικές εξαγγελίες θα οδηγήσουν την επικουρική ασφάλιση στην κατάργηση και τα αποθεματικά της στον αφανισμό.            

    Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, για διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΤΕΑΕΠ, για Δημόσια καθολική Κοινωνική  Ασφάλιση, για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ενάντια στη στρατηγική επιλογή όλων, όσων θέλουν «φτηνούς» εργαζόμενους και συνταξιούχους με συντάξεις φτώχειας, όλων όσων παραδίδουν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, δηλ. τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων βορρά στους επιχειρηματικούς ομίλους. 

    Αγωνιζόμαστε για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ, ενάντια στις χαοτικές καταστάσεις που δημιουργούν απίστευτη ταλαιπωρία σε υπαλλήλους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

    Αγωνιζόμαστε ώστε να δοθούν επιτέλους στους υπαλλήλους τα σύγχρονα μηχανογραφικά εργαλεία κλπ για την άμεση απονομή των συντάξεων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *