Ανύπαρκτες οι υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι επαγγελματοβιοτέχνες στο ΟΑΕΕ δεν έχουν ασφάλιση στον ΕΟΠΥΥ λόγω οφειλών στο Ταμείο , αλλά και όσοι έχουν ακόμα τις παροχές δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι ανύπαρκτες.
Σχετική έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους οι υπηρεσίες του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους, κρίνονται ιδιαίτερα ελλιπής και ιδιαίτερα επιβαρυντικοί οικονομικά.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.200 ατόμων (800 ασφαλισμένοι & 400 συνταξιούχοι) τον Μάιο, από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Αναφορικά με την άποψη που έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για τον ΕΟΠΥΥ, 6 στους 10 (58,1%) αξιολογούν ως χειρότερη τη παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Οργανισμού, σε σχέση με την κατάσταση προ σύστασης ΕΟΠΥΥ (το 8,7%, θεωρεί ότι το επίπεδο των παροχών βελτιώθηκε) ενώ 3 στους 10 (32,1%) δηλώνουν ότι πάντα πληρώνουν από τη τσέπη τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία 1-2 χρόνια. Συνολικά πάνω από τους 6 στους 10 ερωτηθέντες (65,1%), έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων (93,3%), κρίνει αναγκαία τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Από την έρευνα στους συνταξιούχους προκύπτει ότι μόνο το 18,3% αξιολογεί θετικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ, ενώ ένας στους δύο συνταξιούχους κρίνει ανεπαρκή την παροχή υπηρεσιών και το ίδιο ποσοστό επιβαρύνθηκε οικονομικά για την εξασφάλιση της αναγκαίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *