Απάτη με ασφαλιστήριο σε μεταγενέστερο χρόνο από τροχαίο με ανασφάλιστο

Πήγαν να γλιτώσουν το πρόστιμο γιατί είχαν ανασφάλιστο όχημα και βρέθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της απάτης και της ψευδούς βεβαίωσης
Ειδικότερα αστυνομικοί στο Ηράκλειο Κρήτης συνέλαβαν δύο άντρες ηλικίας 31 και 34 ετών κατηγορούμενους για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «ο 34χρονος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου, το οποίο στερούνταν ασφαλιστηρίου συμβολαίου και στο σημείο κλήθηκε το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, για να καταγραφεί το περιστατικό.
Ακολούθησε ένσταση την οποία υπέβαλλαν οι δύο ημεδαποί (ιδιοκτήτης και οδηγός) κατά της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης Επιβολής Προστίμου για ανασφάλιστο όχημα, προσκομίζοντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, είχε εκδοθεί ηλεκτρονικά, σε μεταγενέστερο χρόνο από το χρόνο του εν λόγω ατυχήματος.
Σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης σχετικής με τις ασφάλειες και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό προκειμένου να εξαπατηθεί Δημόσια Αρχή.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *