Απάτη με «μαϊμού» επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια στη Θεσσαλονίκη


Λεία 915.100 ευρώ αποκόμισαν τρία άτομα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ το οποίων και υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας «πουλώντας» ανύπαρκτα επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια.
Συγκεκριμένα την εξιχνίαση απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης σε βάρος είκοσι (20) ατόμων, σχετική με επένδυση χρηματικών ποσών σε επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας, με δήθεν υψηλή απόδοση σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο αντρών και μιας γυναίκας ηλικίας 31, 59 και 35 ετών αντίστοιχα, για “Απάτη” και “Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”.

Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2012, ο 31χρονος άντρας, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, προσέγγιζε είτε ο ίδιος, είτε μέσω της 35χρονης συνεργού του, υποψήφιους πελάτες, τους οποίους έπειθε με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινά, να επενδύσουν χρήματα σε επενδυτικά προγράμματα της προαναφερόμενης ασφαλιστικής εταιρείας, με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να αποσπάσει από τους παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 915.100 ευρώ.

Επίσης , από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, πολλές από τις προαναφερόμενες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν σε γραφείο που διατηρεί ο 31χρονος, το οποίο συστεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του 59χρονου κατηγορουμένου, που φέρεται να γνώριζε τη δράση του.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *