Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για την ασφάλιση περιουσίας

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κρήτης αναφέρεται στις ζημίες που μπορεί να προκαλέσει ένας σεισμός στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα δεδομένου ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής περιοχή.
Παράλληλα ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν καταστροφικά γεγονότα και να γκρεμίσουν κόπους και θυσίες δεκαετιών.

Απαντώντας σε βασικά ερωτήματα για την ασφάλιση ο ΣΑΔΧ αναφέρει:

Ακολουθήστε μας στο Google News

1.Τι σημαίνει ασφάλιση περιουσίας;
Η σύναψη ενός ασφαλιστηρίου που μπορεί να προστατέψει την κατοικία μας ή την επιχείρησή μας, από φυσικές καταστροφές ή κακόβουλες ενέργειες. Συνήθως πρόκειται για μία δέσμη ασφαλιστικών καλύψεων, τιμολογημένων με σημαντική έκπτωση, σε σχέση με την τιμολόγηση μίας μεμονωμένης κάλυψης.

2.Ποιες καλύψεις παρέχονται;
Η κάλυψη πυρός σχεδόν από οποιαδήποτε αιτία, ζημιές από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρα, κατολίσθηση, ζημιές από νερά, κακόβουλες ενέργειες, κλοπή περιεχομένου και αρκετές άλλες καλύψεις.

3.Υπό ποιες προϋποθέσεις παρέχεται η κάλυψη σεισμού;
Ο σεισμός παρέχεται σαν συμπληρωματική κάλυψη για κτίρια που έχουν ανεγερθεί μετά το 1960, με νόμιμη άδεια κατασκευής.

4.Σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών, όπου θα απαιτηθούν υψηλά ποσά αποζημιώσεων, πως διασφαλίζομαι ότι θα αποζημιωθώ;
Οι ασφαλιστικές εταιρίες μοιράζουν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν σε μεγάλες αντασφαλιστικές εταιρίες του εξωτερικού. Πρόκειται για εταιρίες που αντασφαλίζουν κινδύνους σε όλο τον πλανήτη, έναντι μέρους του ασφαλίστρου που πληρώνει ο ασφαλισμένος και οι οποίες συμμετέχουν στην αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς.

5.Ποιο είναι το κόστος ασφάλισης;
Ενδεικτικά για ένα κτίριο 100 τετραγωνικών μέτρων με κατασκευαστική αξία 120.000 ευρώ, η κάλυψη κτιρίου για ένα μεγάλο εύρος καλύψεων στοιχίζει από 70 μέχρι 120 ευρώ.

Ο σεισμός τιμολογείται ξεχωριστά και το μέσο ασφάλιστρο είναι 1,50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ασφαλιζόμενου κεφαλαίου.
Εφόσον μαζί με την κατοικία ο ιδιοκτήτης ασφαλίσει και την επιχείρησή του ή το αυτοκίνητό του, ορισμένες εταιρίες παρέχουν έκπτωση επί αυτών των τιμών. Συνιστούμε στους ασφαλισμένους να ασφαλίζουν την πραγματική κατασκευαστική αξία του κτιρίου, καθώς και την ακριβή αξία του περιεχομένου.
ΠηγήΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *