Απευθείας πληρωμή και απόδοση ασφαλίστρων προωθεί η ΤτΕ

Νέα δεδομένα για τις οικονομικές σχέσεις των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση με τις ασφαλιστικές εταιρίες προωθεί η εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος για την ιδιωτική ασφάλιση ,καθώς φέρεται να προωθεί την άμεση πληρωμή των ασφαλιστικών συμβολαίων.
Σύμφωνα με την ισχύουσα πρακτική η απόδοση των ασφαλίστρων των διαμεσολαβούντων προς τις συνεργαζόμενες εταιρίες γίνεται σε διάστημα δύο έως τριών μηνών. Η επερχόμενη αλλαγή αναμένεται να λειτουργήσει ασφυκτικά για τους διαμεσολαβούντες αλλά και για τους πελάτες. Κιαυτό γιατί μέχρι σήμερα το διάστημα αυτό αξιοποιείτο και για την διευκόλυνση των πελατών ασφαλισμένων .
Με την επερχόμενη αλλαγή και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πρέπει να ενημερώνουν πιο νωρίς τους πελάτες τους για τις λήξεις ή τις ανανεώσεις των συμβολαίων , ενώ μπορεί να αναγκαστούν να πληρώνουν οι ίδιοι τις ανανεώσεις και στη συνέχεια να περιμένουν να τα εισπράξουν από τον πελάτη.
Ωστόσο στο παρελθόν είχε τεθεί και το θέμα της απευθείας πληρωμής στην ασφαλιστική εταιρία των ασφαλιστικών συμβολαίων από των ασφαλισμένο , ώστε οι ασφαλιστές να απεμπλακούν από διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης ασφαλίστρων.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εποπτική αρχή ζήτησε από τις ασφαλιστικές να υποβάλουν λίστες με ασφαλιστές πού έχουν οικονομικές εκκρεμότητες κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις στις τάξεις των διαμεσολαβούντων.

.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *