Αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια ασθενούς που αυτοκτόνησε σε νοσοκομείο του Βόλου

Δικαστική απόφαση που εξέδωσε προ ολίγων ημερών το Πρωτοδικείο Βόλου σχετικά με την υπόθεση αυτοκτονίας ασθενούς στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, το 2017, διατάσσει την καταβολή αποζημίωση στην οικογένεια του που φθάνει συνολικά τα 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ThessToday ο ασθενής επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του, αρχικά καταναλώνοντας χάπια και στη συνέχεια πέφτοντας από έναν λόφο. Όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο δηλώθηκαν ευθύς εξ αρχής οι αυτοκτονικές του τάσεις. Ωστόσο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό οδηγήθηκε σε θάλαμο στον 7ο όροφο, χωρίς την παραμικρή επιτήρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Την επομένη, ο άνδρας δήλωσε σε φίλο του που τον επισκέφθηκε πως θα επιχειρήσει εκ νέου να θέσει τέλος στη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο. Κάτι το οποίο τελικά κατάφερε μετά από λίγο ανοίγοντας το παράθυρο και πηδώντας στο κενό. Ο θάνατος του, ακαριαίος.

“Η ευθύνη των οργάνων του νοσοκομείου ήταν τεράστια. Πώς είναι δυνατόν να τοποθετείς έναν άνθρωπο που ήδη επιχείρησε να αυτοκτονήσει στον 7ο όροφο χωρίς επιτήρηση; Όταν μάλιστα υπήρξε και ενημέρωση στην νοσηλεύτρια για την δήλωση στον φίλο του την προηγούμενη μέρα πως θα θέσει τέλος στη ζωή του; Μιλάμε για άγριες καταστάσεις. Το διοικητικό πρωτοδικείο Βόλου δικαίωσε τους γονείς και τους επιδίκασε με αποζημίωση 50.000 στον κάθε γονέα” επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ThessToday ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλαος Διαλυνάς.

Πηγή: ThessTodayΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *