Αποζημιώσεις 5,3 εκατ. € από τις ασφαλιστικές για ακραία καιρικά φαινόμενα τον Φεβρουάριο

Η ΕΑΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Ωκεανίς: βροχοπτώσεις και πλημμύρες) στις 23-26 Φεβρουαρίου 2019, σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος

Η πρώτη εκτίμηση των ασφαλιστικών εταιριών μελών της ΕΑΕΕ, από τις αναγγελίες των ζημιών περιουσίας και αυτοκινήτων, αναφέρεται σε 475 ζημιές, το ύψος των οποίων ανέρχεται συνολικά σε 5,3 εκατ. €.

Ασφαλίσεις περιουσίας

Οι συμμετέχουσες στην έρευνα ασφαλιστικές επιχειρήσεις δήλωσαν ζημιές σε ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, εμπορικοί κίνδυνοι, βιομηχανικοί κίνδυνοι) με συνολική ασφαλισμένη αξία 493 εκατ. €. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που επλήγησαν βρίσκονταν στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Ρεθύμνου (259 εκατ. €), στην ΠΕ Αττικής (ασφαλισμένη αξία 88 εκατ. €) και στην ΠΕ Χανίων (84 εκατ. €).

Εξ΄ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις 420 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 5,3 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 12.504 €. Για τις εν λόγω ζημιές, η εκτίμηση των αποζημιώσεων μετά τις απαλλαγές (όπου υφίστανται) είναι 4,7 εκατ. €.

Οι περισσότερες ζημιές σε πλήθος συνέβησαν στην ΠΕ Αττικής (38,8%), ΠΕ Χανίων (26,4%) και στην ΠΕ Ρεθύμνου (19,5%). Όσον αφορά την πρώτη εκτίμηση αποζημίωσης, τα μεγαλύτερα ποσά εντοπίζονται στην ΠΕ Ρεθύμνου (3,6 εκατ. €) και στην ΠΕ Χανίων (1 εκατ. €).  

Ασφαλίσεις αυτοκινήτων

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 55 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 48 χιλ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 879€. Οι συνολικές αποζημιώσεις μετά από τις απαλλαγές φθάνουν τα 45 χιλ. €. Το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων που επλήγησαν ανέρχεται σε 531 χιλ. €. Οι αποζημιώσεις προ απαλλαγών έφθασαν στα 91‰ των ασφαλισμένων κεφαλαίων. Τέλος, η μέση απαλλαγή ανήλθε στο 6,1% των αποζημιώσεων. Οι περισσότερες ζημιές σε πλήθος και σε ποσό εντοπίστηκαν στην ΑττικήΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *