Απορριπτέα αγωγή για ψυχική οδύνη στην εν διαστάσει σύζυγο θανόντος σε τροχαίο

Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή για αποζημίωση ψυχικής οδύνης στην εν διαστάσει σύζυγο θανόντος σε τροχαίο ατύχημα  καθώς έκρινε ότι   δεν υπέστη πράγματι ψυχική οδύνη από το θάνατο του.

Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται :   

 Εν προκειμένω αποδείχθηκε ότι η έγγαμη συμβίωση του θανόντος με την ενάγουσα -εκκαλούσα σύζυγό  του δεν ήταν αρμονική  για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από το δυστύχημα. Οι σύζυγοι βρίσκονταν σε διάσταση από το 2012,  όταν η σύζυγός του εγκατέλειψε τον σύζυγό της και το ανήλικο κορίτσι τους, μόλις 12 ετών, που διέμεναν στην Καλαμάτα,  και εγκαταστάθηκε στη Μ. Βρετανία, διάσταση που διατηρήθηκε μέχρι το θάνατό  του (2014). Από την εγκατάστασή της στην Μ. Βρετανία, διέμεναν σε ξεχωριστές κατοικίες και διαβιούσαν ως μη σύζυγοι, χωρίς επαφή μεταξύ τους και χωρίς να θεωρούν ο ένας τον άλλο σύντροφο, με συνέπεια να έχει επέλθει η φυσική και ψυχική αποξένωση μεταξύ τους με τη βούληση να μην έχουν κοινωνία βίου. Εξάλλου, η μη αναγραφή του ονόματος της εν διαστάσει συζύγου του θανόντος στις αγγελίες της κηδείας του συζύγου της χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους της, η μη φυσική παρουσία της στην κηδεία του, η εγκατάλειψη του θανόντος από αυτή και του ανήλικου κοριτσιού τους  μόλις 12 ετών αποδεικνύει ότι η ενάγουσα σύζυγος δεν συνδέονταν με τον θανόντα με στενούς δεσμούς αγάπης, συμπαράστασης και κατανόησης, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να μην της προκαλέσει έντονο ψυχικό πόνο, θλίψη και οδύνη, όπως θα συνέβαινε  με ένα ενεργό μέλος της οικογένειάς της.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την υπόθεση του τροχαίο και την δικαστική απόφαση στην Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *