Απρόθυμες οι ΕΠΥ για ένταξη στο Φιλικό Διακανονισμό στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Μόνο μία ασφαλιστική εταιρία με καθεστώς ΕΠΥ ( Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών) στην Ελλάδα έχει ενταχθεί τελικά στο φιλικό διακανονισμό στην ασφάλιση αυτοκινήτων, παρά την πρόσκληση, από τα τέλη του περασμένου χρόνου, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών που διαχειρίζεται το σύστημα φιλικού διακανονισμού αυτοκινήτων.
Ετσι προς το παρόν εκτός από την ασφαλιστική EURO INSURANCES DAC με έδρα την Ιρλανδία κάποια άλλη ΕΠΥ δεν φαίνεται να έχει κινήσει διαδικασία ένταξης, γεγονός που σχετίζεται με ανακατατάξεις στο χώρο αυτών των εταιριών και συγκεκριμένα των εκπροσωπήσεων τους στην Ελλάδα.
Ηδη το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια ακόμη αναπάντεχη διακοπή εργασιών και στην συνέχεια ανάκληση άδειας, από την τοπική Εποπτική Αρχή της Δανίας, για την Alpha Insurance.
Ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είχαμε την έναρξη εργασιών από δυο νέες εταιρίες με καθεστώς ΕΠΥ, την GASANMANO INSURANCE LIMITED με έδρα τη Μάλτα και την
ZAVAROVALNICA TRIGLAV D.D με έδρα τη Σλοβενία
Πάντως, οπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς είναι ανοιχτή η πρόσκληση της ΕΑΕΕ για εντάξη και αυτών των εταιρειών στο σύστημα φιλικού διακανονισμού, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι ελάχιστες οι εταιρίες του χώρου των ΕΠΥ που θα το επιχειρήσουν


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *