Απόβαση στη Κίνα από την Αllianz. Πήρε έγκριση για θυγατρική του ομίλου

Η Allianz ανακοίνωσε ότι έχει λάβει έγκριση από την Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλιστικών της Κίνας (CBIRC) για ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας χαρτοφυλακίου στην Κίνα. Η εταιρία – η Allianz (China) Insurance Holding Company Limited – θα είναι η πρώτη ασφαλιστική από αλλοδαπό ασφαλιστικό όμιλο και θα έχει έδρα τη Σαγκάη.
Αυτή η συμμετοχή θα εδραιώσει τη μακροπρόθεσμη παρουσία του Ομίλου της Allianz στην Κίνα, ενισχύοντας τη στρατηγική και οικονομική ευελιξία του για να κατακτήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην αγορά. Όταν εγκριθεί πλήρως, η Allianz (China) Insurance Holding Company Limited θα κεφαλαιοποιηθεί ισχυρά σύμφωνα με την αίτησή της.
Η κανονιστική έγκριση ακολουθεί μια σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την κινεζική κυβέρνηση για περαιτέρω άνοιγμα και ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Κίνα από ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη μακροπρόθεσμη θετική διμερή σχέση μεταξύ Κίνας και Γερμανίας και προωθεί τη συνεχή συνεργασία τους.
Ο κ. Oliver Bäte, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Group δήλωσε μεταξύ άλλων : “Η Allianz είναι υπερήφανη που είναι ο πρώτος ξένος ασφαλιστικός ομιλος που ξεκινά τη σύσταση μιας εταιρίας χαρτοφυλακίου στην Κίνα – ένα σημαντικό ορόσημο για να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε αυτή τη στρατηγική αγορά. Η ανακοίνωση αυτή είναι συνέχεια της θετικής μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Γερμανίας, επιτρέποντας στους κινέζους και διεθνείς πελάτες μας να απολαμβάνουν ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων και υπηρεσιών της Allianz και να επωφεληθούν από τη συνεχή ανάπτυξη και απελευθέρωση των χρηματοπιστωτικών αγορών της Κίνας.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *