Από Δευτέρα τα πρόστιμα για αυτοκίνητα χωρίς ΚΤΕΟ. Σαφάρι για άδειες και ασφάλιση μοτοποδηλάτων

Πρόστιμα στο taxisnet θα στέλνονται από την 1 Οκτωβρίου 2018 σε όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, καθώς θα γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση, όπως και με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, με τις βάσεις δεδομένων των ΚΤΕΟ και τα αρχεία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών.

Έτσι, για όσους έχουν ξεχάσει να κάνουν τον τακτικό τεχνικό έλεγχο θα έρχεται μέσω της ΑΑΔΕ ενημέρωση που θα περιλαμβάνει και πρόστιμο 150 ευρώ που θα βεβαιώνεται στο taxisnet.
Στο μεταξύ για όσους είναι κάτοχοι μοτοποδηλάτων που οι άδειες εκδίδονται και ανανεώνονται από την τροχαία το επόμενο διάστημα αναμένεται να σταλούν ειδοποιήσεις αν έχουν ξεχάσει να πληρώνουν τα τέλη ανανέωσης της άδειας που είναι 15 ευρώ το χρόνο.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο newsauto.gr, “πυρετωδώς εργάζονται τα στελέχη των Αστυνομικών τμημάτων προκειμένου να καταγραφούν οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας του δικύκλου τους ενώ παράλληλα τα διατηρούν στην κυκλοφορία ανασφάλιστα.”
Συμφωνά με το σχετικό δημοσίευμα για όσους έχουν αποσύρει λόγω καταστροφής τα μοτοποδήλατα και δεν το έχουν δηλώσει ,προκειμένου να κάνουν “ οριστική διαγραφή των μοτοποδηλάτων θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εξοφλήσουν όσες ετήσιες Ανανεώσεις Άδειας Κυκλοφορίας χρωστούν και βέβαια να προσκομίσουν και ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο να είναι σε ισχύ!
Με λίγα λόγια αν κάποιος χρωστάει από την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου 10 έτη θα πρέπει να καταβάλει 150 ευρώ και να κάνει μια ασφάλεια για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να διαγράψει το δίκυκλο. Αν δεν το κάνει σύντομα τότε κινδυνεύει να πληρώσει και το πρόστιμο των 100 ευρώ!”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *