Από την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο ασφαλιστής στην Ελλάδα. Άγνωστες πτυχές της πορείας του ευπατρίδη της αγοράς Ν. Μακρόπουλου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε στο οικονομικό πόρταλ mononews.gr το άρθρο αφιέρωμα στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο της Αθήνας  ( έχοντας διατελέσει και σε θέσεις Αντιδημάρχου) ,   Νικόλαο Μακρόπουλο  με τίτλο “Νίκος Μακρόπουλος: Ο ευπατρίδης ηγέτης της ασφαλιστικής αγοράς”.

Εκεί μάθαμε κάποιες πτυχές της επαγγελματικής του και όχι μόνο πορείας που ίσως δεν είναι γνωστές σε πολλούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο κ. Μακρόπουλος αν και γεννημένος στην Νέα Υόρκη, με σπουδές στο Λονδίνο και στρωμένη οικογενειακή επιχείρηση στην Ελλάδα επέλεξε να ακολουθήσει το επάγγελμα του ασφαλιστή.

Μέντορας του ο αείμνηστος Γεώργιος Πλυτάς, βουλευτής, υπουργός της ΝΔ, πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και καταξιωμένος ασφαλιστής.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιδιωτική Ασφάλιση  πουλώντας ασφάλειες πόρτα- πόρτα . Το 1980 η εταιρία του NIMA Mεσίτες Aσφαλειών και Aντασφαλειών A.E. ήταν ο πρώτος εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης Aσφαλιστικού Oργανισμού Lloyd’s of London στην Ελλάδα για non marine ασφαλίσεις.

Ενώ 13 χρόνια μετά, το  1993, εξαγόρασε  από μεγάλο Αγγλικό Ασφαλιστικό οίκο την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ,στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το 1998 και η Εθνική Ασφαλιστική.

Η παρουσία το κ. Μακρόπουλου στα συλλογικά δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς  είναι λίγο πολύ γνωστά για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ίδρυση και την εξέλιξη του ΣΕΜΑ, καθώς και η  συμμετοχή του στα διοικητικά της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε πολλοί είναι η δράση του στα αθλητικά δρώμενα της αγαπημένης του Ομάδας τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.  Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον ερασιτέχνη  καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Π.Α.Ε.

Ένας ακόμη σταθμός της δράσης του στα κοινά είναι η εκλογή του το 2019 ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ».  Το 2019 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, ενώ από τον  Σεπτέμβριο του 2021 είναι  Εντεταλμένος Σύμβουλος παρά τω Δημαρχω για την Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα, τις Επενδύσεις και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *