Από τον Ιούλιο του 2020, η μείωση κατά 0,9% των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης

O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης μίλησε σήμερα στο κανάλι του «OPEN» και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου «Ώρα Ελλάδος».

Σε σχέση με την πορεία της οικονομίας και με το πως διαμορφώνονται οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, ο Υφυπουργός τόνισε πως τα ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν και μειώνονται, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης.

«Η καταπολέμηση της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, μπορεί να επιτευχθεί με τρεις τρόπους: πρώτον, την αύξηση των ελέγχων για παραβατικές συμπεριφορές από τις επιχειρήσεις, δεύτερον, την κινητροδότηση των επιχειρήσεων για πρόσληψη εργαζομένων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και τρίτον, την αύξηση του υπερωριακού κόστους», τόνισε ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, τόνισε πως αναφορικά με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, είναι πολύ σημαντική η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, ένα μέτρο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά από τον Ιούλιο του 2020, με μια μείωση 0,9%.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *