Αραχνιάζει…στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την IDD! Ενώ τίθεται σε ισχύ σε 10 μέρες

Του Γιάννη Χαρονικολάου
Αν και τέθηκε σε διαβούλευση πριν τις διακοπές του Αυγούστου το σχέδιο νόμου που κυρώνει την κοινοτική οδηγία για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και τροποποιεί κάποιες διατάξεις της εσωτερικής νομοθεσίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν έχει ακόμη εισαχθεί ούτε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση ώστε να φτάσει στην ολομέλεια.

Μάλιστα πρόκειται νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία έρχονται σε ισχύ , σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από την 1η Οκτωβρίου 2018 !

Βέβαια, δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει το ίδιο με νομοθετήματα που έχουν σχέση με την ιδιωτική ασφάλιση. Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί και με την κύρωση της οδηγίας Solvency ΙΙ , κομβικής σημασίας νομοθέτημα που είχε σχέση με την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών.Η οδηγία αυτή έχει κυρωθεί με δυο μήνες καθυστέρηση από την εφαρμογή της και με την απειλή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντίθετα είδαμε νομοθετήματα, όπως με μειώσεις στα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, να ψηφίζονται μέσα σε μία νύχτα.
Και όλα αυτά την ώρα που κυβερνητικά στελέχη κλπ κάνουν μαύρη προπαγάνδα με την Ασπίς Πρόνοια . Δημιούργημα της ελλιπής νομοθεσίας και εποπτείας.
Είναι αν μη τι άλλο ανόητο και χωρίς ουσία να θεωρούν οι κυβερνώντες θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης υποδεέστερα και να ασκούνται σε φθηνούς λαϊκισμούς ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες θέλουν να βάλουν στο χέρι την δημόσια ασφάλιση, κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο πόσο μάλλον στην Ελλάδα !Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *