“Αρραβώνες” μεταξύ Insurtech και παραδοσιακών παικτών…και άλλα μικρά δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς

“Το online πολλοί μίσησαν αλλά  την τεχνολογία και τα data ουδείς”  θα μπορούσε να είναι η παράφραση  για τον ασφαλιστικό κλάδο  γνωστής λαϊκής  ρήσης 

Το “χάσμα” που είχαμε αρχικά μεταξύ των Insurtech παικτών και παραδοσιακών ασφαλιστικών εταιριών βλέπουμε να μικραίνει και  στην πορεία να γεφυρώνεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Και αυτό φαίνεται να είναι αμοιβαίο. Για μεν τους πρώτους ότι δεν μπορεί και μόνο με την τεχνολογία να κυριαρχήσουν σε μια βιομηχανία που έχει πολυπλοκότητα και παράδοση, για δε τους δεύτερους ότι οι παραδόσεις είναι για να “σπάνε” και ότι η εξέλιξη φέρνει συμβιβασμούς αλλά και μεταφορά τεχνογνωσίας που διευκολύνει και παντρεύει το παλιό με το νέο.

Ετσι την τελευταία διετία βλέπουμε να συντελούνται “ετερόκλητες” συνέργειες μεταξύ των φιλόδοξων και επιθετικών Insurtech με τους παραδοσιακούς ασφαλιστικούς παίκτες.

Ένα τέτοιο γεγονός, μάλιστα με μεγάλη έκπληξη, συντελέστηκε τις τελευταίες ημέρες στην πιο παραδοσιακή ασφαλιστική αγορά στον κόσμο, την Μεγάλη Βρετανία.

Εκεί η AVIVA ,που μετρά τρεις και βάλε αιώνες παρουσίας , συνεργάζεται και φέρνει στην τοπική αγορά τον πιο φιλόδοξο και επιθετικό Insurtech παίκτη της Αμερικής την “Lemonada”! (Σχετικό θέμα: Η Aviva κάνει συνεργασία με τον μεγαλύτερο ψηφιακό ασφαλιστή των ΗΠΑ, Lemonade, στην Μεγάλη Βρετανία)  

Αντίστοιχα μικρού βεληνεκούς συνέργειες Insurtech και παραδοσιακών παικτών είδαμε πρόσφατα και στην Ελληνική Αγορά, παρά τα μικρά της μεγέθη και την ελάχιστη παρουσία των πρώτων. Συμπέρασμα…Κανένας μόνος  δεν μπορεί να τα καταφέρει στην σημερινή εποχή! 

Στο μεταξύ ένα θέμα που απασχολεί έντονα την εσωτερική  αγορά, η Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) ασφαλιστικές φαίνεται να γίνεται και πανευρωπαϊκό. 

Διαβάσαμε τις προτεραιότητες δράσης της EIOPA για την επόμενη τριετία και είδαμε να κυριαρχεί σε αυτές το θέμα των διασυνοριακών εργασιών ασφαλιστικών εταιριών και η προστασία των καταναλωτών.

Αυτό σημαίνει ότι “θα σφίξουν τα λουριά” όσον αφορά την εποπτεία αυτών των εταιριών ενώ οι πιέσεις της EIOPA και για αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ενταθούν.   Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *