Ασιατικά υποκαταστήματα της AXA στο στόχαστρο ransomware επίθεσης

Υποκαταστήματα του ασφαλιστικού γίγαντα AXA με έδρα την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, το Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες βρέθηκαν στο στόχαστρο ransomware επίθεσης.

Την ευθύνη φαίνεται να έχει αναλάβει η ransomware συμμορία Avaddon, η οποία ισχυρίστηκε στο site διαρροής της ότι έχει κλέψει ευαίσθητα δεδομένα 3TB από τις ασιατικές επιχειρήσεις της AXA ασφαλιστικής.

Οι hackers υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα που έχουν κλέψει, περιλαμβάνουν ιατρικές αναφορές πελατών (συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για τη σεξουαλική τους υγεία), αντίγραφα δελτίων ταυτότητας, δηλώσεις τραπεζικού λογαριασμού, αρχεία πληρωμών, συμβόλαια και άλλα.

Avaddon ransomware: Περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση στα ασιατικά γραφεία της AXA

Η ransomware ομάδα Avaddon ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ασιατικά καταστήματα του ασφαλιστικού γίγαντα AXA.

Επιπλέον, η ομάδα ισχυρίστηκε ότι τα sites της AXA για Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Χονγκ Κονγκ και Φιλιππίνες υπέστησαν DDoS επίθεση.

Η ασφαλιστική εταιρεία παραδέχτηκε ότι κάποια γραφεία της με έδρα την Ασία υπέστησαν επίθεση και είπε ότι μια ομάδα ειδικών στον κυβερνοχώρο έχει αρχίσει να ερευνά το περιστατικό. Επίσης, έχουν ενημερωθεί οι αρχές και οι συνεργάτες της εταιρείας.

Η AXA λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο των δεδομένων και εάν οι έρευνες επιβεβαιώσουν ότι έχουν επηρεαστεί ευαίσθητα δεδομένα οποιουδήποτε ατόμου, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ειδοποίηση και υποστήριξη όλων των πελατών και ατόμων που επηρεάζονται“, δήλωσε εκπρόσωπος της AXA στο BleepingComputer.

Πηγή: secnews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *