Ασφάλειες ζωής και υγείας επέλεξαν οι Ελληνες μέσα στο 2016. Σταθεροποιήση στις εξαγορές συμβολαίων

Οι κλάδοι ζωής και υγείας φαίνεται να είναι οι πρωταγωνιστές στην αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων που παρουσίασε συνολικά ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα στο 2016, όπως καταγράφεται μέσα από έρευνα της Ένωσης των ασφαλιστικών εταιριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Έτσι, μετά από ένα καταστροφικό δεύτερο 6μηνο το 2015,λόγω των κάπιταλ κοντρόλ, με την δημοσίευση των στοιχειών του 11μηνου του 2016 από την ΕΑΕΕ φαίνεται η ανάκαμψη του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα να σταθεροποιείται.

Αν και ο κλάδος της ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, που είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, έχει απώλειες στην παραγωγή ασφαλίστρων λίγο πάνω από το 10%, που κατά κύριο λόγο οφείλονται στις μειώσεις των ασφαλίστρων αλλά και στο γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα του στόλου των αυτοκινήτων (10-12%) ασφαλίζεται σε εταιρίες με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, που δεν καταμετρά η έρευνα της Ένωσης , υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, από τα στοιχεία του 2016, ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι σε τροχιά ανάκαμψης.

Σε αυτή την θετική πορεία της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων πρωταγωνιστές είναι οι κλάδοι ζωής και υγείας.

Στον κλάδο υγείας, που μετράται ενιαία από το 2016 από ασφάλειες ζωής και ασθενείας των γενικών ασφαλίσεων, η παραγωγή στο 11μηνο του 2016 έφθασε τα 157.330.742,76 ευρώ, αλλά δεν μπορούν να υπάρξουν ασφαλή συγκρίσημα στοιχεία που θα αρχίσουν να φαίνονται καθαρά μέσα στο 2017, είναι ο κλάδος που συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγής.

Επίσης ο Κλάδος ατυχημάτων των γενικών ασφαλίσεων παρουσιάζει μέσα στο 11μηνο του 2016 αύξηση +20,4% καθώς και ο κλάδος Βοήθειας έχει αύξηση +11,0%.

Αντίθετα πτώση εκτός από τον κλάδο της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου έχει και ο κλάδος πυρκαϊά και στοιχεία της φύσεως( Κατοικίας και περιουσίας) με -4,7%.

Στον κλάδος ζωής τα κλασικά συμβόλαια ζωής έχουν αύξηση +21,2%, ενώ οι Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις παρουσιάζουν πτώση -26,4%, που οφείλεται κατά κύριο και βασικό λόγο στα κάπιταλ κοντρόλ, καθώς πριν την επιβολής τους το 2015 ήταν αρκετά ανοδικός κλάδος.

Τέλος αναφορικά με τις εξαγορές και το σπάσιμο των ασφαλιστικών συμβολαίων στον κλάδο ζωής μέσα στο 11μηνο του 2016 παρατηρείται σταθεροποίηση, χωρίς εξάρσεις σε αντιστοιχία με το 2015 (βλέπε γράφημα)



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *