Ασφάλειες υγείας ( ασθένειες) και επενδυτικά προϊόντα συνδεδεμένα με ασφάλιση στην κορυφή της ζήτησης τον Απρίλιο

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Το μήνα Απρίλιο του 2023 οι ασφάλειες υγείας ( ασθένειες) συνέχισαν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους καταναλωτές καθώς σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)  η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 54,5%

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πρόκειται κυρίως για ασφαλίσεις υγείας με ετήσια ανανεούμενα συμβόλαια που διαθέτουν στην αγορά τόσο οι ασφαλιστικές εταιρίες ζωής όσο και οι ασφαλιστικές εταιρίες ζημιών.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ τον Απρίλιο του 2023 η παραγωγή για τις ασφάλειες ασθένειες  ήταν  46.246.399,40 ευρώ, αυξημένη κατά 54,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. 

Επίσης όπως προκύπτει από τα  ίδια στοιχεία τον Απρίλιο του 2023 τα επενδυτικά προϊόντα συνδεδεμένα με επενδύσεις  (unit linked ) παρουσίασαν αύξηση παραγωγής + 44,7%  , συγκριτικά με το 2022.

Η αύξηση αυτή δείχνει ότι οι καταναλωτές επέστρεψαν στην ζήτηση αυτών των προϊόντων που το προηγούμενο έτος , λόγω των δυσμενών εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματαγορές, είχαν παρουσιάσει χαμηλή παραγωγή σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.  

Σχετικό θέμα : Ασφαλιστικές Εταιρίες -Στο +8,5% η συνολική αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων στο πρώτο 4μηνο του …Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *