Ασφάλιση αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου.Τι περιλαμβάνει τι πρέπει να ξέρεις

Η ασφάλιση αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου συνήθως περιλαμβάνεται ή παρέχεται ως πρόσθετη κάλυψη στην ασφάλιση αυτοκινήτου σας, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τους όρους της ασφάλισής σας για να επιβεβαιώσετε αυτό.

Μέσω αυτής της ασφαλιστικής κάλυψης καλύπτουν την αντικατάσταση των κρυστάλλων αυτοκινήτου σε περίπτωση φθοράς λόγω σύγκρουσης, πέτρας που χτυπά το παρμπρίζ ή άλλων καταστροφικών συμβάντων. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί ή απαιτήσεις, όπως η επιλογή του επισκευαστηρίου ή η πληρωμή ενός ποσοστού του κόστους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Για να εξακριβώσετε την κάλυψη σας, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική εταιρία σας η τον ασφαλιστή σας και ρωτήστε για τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την αντικατάσταση κρυστάλλων. Ορισμένες εταιρείες μπορεί να σας κατευθύνουν σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα επισκευαστήρια για την εκτέλεση του έργου, ενώ άλλες εταιρίες ενδέχεται να σας επιτρέψουν να επιλέξετε το δικό σας.

Επίσης, να γνωρίζετε ότι ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν επιπλέον κάλυψη για τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου (όχι μόνο το παρμπρίζ) ως μέρος του ασφαλιστηρίου και μπορεί να καλύψουν την επισκευή ή την αντικατάσταση σε περίπτωση ζημιάς.

Πάντως, πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση, είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους της ασφαλιστικής σας σύμβασης και να συζητήσετε τις λεπτομέρειες με την ασφαλιστική εταιρία σας ή τον ασφαλιστή σας.

Εταιρίες αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου

Στην Ελλάδα, υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται στην αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου και διαθέτουν δίκτυο καταστημάτων σε όλη την χώρα.

Οι εταιρίες αυτές συνήθως συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές εταιρίες και μπορεί να σας βοηθήσουν στη διαδικασία υποβολής αποζημίωσης, ανάλογα με την κάλυψη που έχετε στην ασφάλειά σας.

Στο λινκ Κρύσταλλα Αυτοκινήτων μερικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό στην Ελλάδα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *