Ασφάλιση Οδικής Βοήθειας : Τι σας προσφέρει ,τι σας εξασφαλίζει, πόσο κοστίζει .


Είστε σίγουρος ότι το αυτοκίνητο σας έχει ασφάλιση οδικής βοήθειας! Ξέρετε πόσο χρήσιμη είναι τι σας προσφέρει και τι σας καλύπτει ! Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι περιττή ή να επαναπαύονται στην στάνταρ κάλυψη της βοήθειας ατυχήματος που προσφέρουν σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες.
Όμως η φροντίδα ατυχήματος είναι μόνο για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που σας συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα, ενώ η ασφάλιση οδικής βοήθειας είναι κοντά στον ασφαλισμένο οδηγό κάθε στιγμή και σε κάθε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος.
Το δε κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό και μπορεί να σας γλυτώσει από περιττά έξοδα, όταν σας συμβεί κάποια βλάβη ή ακινητοποίηση του οχήματος είτε οδηγείται το αυτοκίνητο ,είτε το έχετε σταθμευμένο.
Σαν ασφάλιση την προσφέρουν σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν κλάδο οδικής βοήθειας ή συνεργάζονται με εξειδικευμένες εταιρίες οδικής βοήθειας είτε με παρόχους οδικής βοήθειας.
Μπορεί να την αγοράσετε σαν υπηρεσία μαζί με την ασφάλιση ή ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του αυτοκινήτου ή οποιαδήποτε στιγμή κρίνεται ότι την έχετε ανάγκη.
Τι προσφέρει και τι καλύπτει η οδική βοήθεια .
Καλύπτει κάθε περίπτωση στάσης του οχήματός είτε από ατύχημα είτε από βλάβη. Μπορεί να σας προσφέρει άμεση αποκατάσταση της βλάβης, τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου σας στο κατάλληλο συνεργείο.
Επιπλέον σε περιπτώσεις ατυχήματος και εφόσον είναι πάνω στο συμβόλαιο της ασφάλισης του αυτοκινήτου (συνεργαζόμενη με την ασφαλιστική σας εταιρίας ) αναλαμβάνει τη διαδικασία καταγραφής στοιχείων και αναγγελίας της ζημιάς.
Ακόμη την οδική βοήθεια μπορεί να την χρησιμοποιήσετε κι όταν έχετε χάσει τα κλειδιά σας και δεν μπορείτε να μπείτε στο αυτοκίνητό σας ή έχετε μείνει από βενζίνη ή λάστιχο!
Ο μέσος όρος του κόστους και ανάλογα τις καλύψεις κυμαίνεται 40 –60 ευρώ το χρόνο
Συνήθως οι καλύψεις που σας προσφέρει μία ασφάλιση οδικής βοήθειας και ανάλογα με τις υπηρεσίες που έχετε ανάγκη είναι:
Βασικές Καλύψεις σύμφωνα με το Νόμο 3651/08, Αλλαγή ελαστικού ,Καύσιμα ,Ταξιδιωτική Βοήθεια ,Κάλυψη εξόδων Διανυκτέρευσης ,Ανάσυρση ή ανέλκυση από δυσπρόσιτο σημείο, Νομική προστασία ,Ποινική εγγύηση κλπ
Οι κυριότερες εταιρίες με εξειδίκευση στην ασφάλιση οδικής βοήθειας είναι : Interpartner Assistance, Hellas Service, EXPRESS SERVICE, GR ,ΕΛΠΑ, Europ Assistance, EuroSOS ,Ιντερσαλόνικα, Interamerican Mondial Assistance, MAPFRE ASISTENCIA.

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *