Ασφαλισμένους «ευκαιρίας» αναζητούν στον ΟΑΕΕ για να κλείσουν τρύπες


Ασφαλισμένους με 100 ευρώ το μήνα ψάχνει ο ΟΑΕΕ, όταν οι εισφορές σε επαγγελματίες που τους υποχρεώνουν «ετσιθελικά» να ασφαλίζονται εδώ και χρόνια με 400 και 600 ευρώ το δίμηνο με αποτέλεσμα να δημιουργούν χρέη θα συνεχίσουν με το παλιό καθεστώς.
Αντί λοιπόν να μειώσουν τις εισφορές και να κάνουν πραγματικές ρυθμίσεις στους ήδη ασφαλισμένους δείτε τι σενάριο κυκλοφορεί για νέα ρύθμιση για επαγγελματίες που εξαιρούνται σήμερα του ΟΑΕΕ
Χαμηλό ασφάλιστρο που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα 90 με 100 ευρώ το μήνα εξετάζει να καθιερώσει ο ΟΑΕΕ καταργώντας τις εξαιρέσεις που ισχύουν της υποχρεωτικές ασφάλισης στον ταμείο.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κατάργηση των εξαιρέσεων αναμένεται να αποφέρει περί τα 70-90 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τη μαύρη τρύπα του 2014, που ο ίδιος ο οργανισμός την έχει προσδιορίσει στα 350 εκατ.ευρώ!
Οι εν λόγω ασφαλισμένοι, που μπορεί να φτάνουν τους 80.000, θα πάψουν να υπάγονται στον ΟΓΑ ή στο ΙΚΑ, καθώς μία από τις δεσμεύσεις του μνημονίου είναι η κατάργηση όλων των απαλλαγών και των εξαιρέσεων που είναι σε ισχύ και «επιτρέπουν» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι αγρότες, αλλά με κριτήριο είτε να έχουν την επιχείρησή τους σε περιοχές με πληθυσμό κάτω από 3.000 ή 2.000 ή 1.000 κατοίκους ανά περίπτωση είτε να διαθέτουν εισόδημα μικρότερο από το 400πλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου.

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *