Ασφαλισμένο το 45% των κτιρίων από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες στη Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν τις προηγούμενες μέρες  κυρίως την Γερμανία ,το Βέλγιο , την Ολλανδία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης με πρωτοφανείς καταστροφές αλλά και εκατοντάδες ανθρώπινα θύματα  χαρακτηρίζονται ως το χειρότερο καταστροφικό γεγονός τα τελευταία χρόνια  για τις ασφαλιστικές εταιρίες στην περιοχή. 

Αν και οι πρώτες  εκτιμήσεις  για το μέγεθος της καταστροφής αναμένεται  από βδομάδα υπάρχουν κάποιες πρώτες προσεγγίσεις που κάνουν λόγο ότι οι  ασφαλισμένες απώλειες μπορεί να φτάσουν στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο περίπου το 45% των κτιρίων πιστεύεται ότι είναι ασφαλισμένο από πλημμύρες και ισχυρές βροχές.

Η ασφαλιστική βιομηχανία της Γερμανίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει φέτος τις υψηλότερες απαιτήσεις της από καταιγίδες, πλημμύρες και χαλάζι από το 2013, όταν οι ασφαλιστές ακινήτων και ατυχημάτων και αυτοκινήτων είχαν καταγράψει 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε αξιώσεις από φυσικές καταστροφές  στη χώρα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GDV Jörg Asmussen την περασμένη εβδομάδα. , σύμφωνα με το Reuters.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *