Ασφαλισμένο το 72,1% των καταστημάτων στην Ερμού αλλά ακάλυπτο από τους βανδαλισμούς σε επεισόδια

Αν και το 72,1% των καταστημάτων στην οδό Ερμού είναι ασφαλισμένο για ζημιές σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, η πλειονότητα δεν ξέρει αν θα αποζημιωθεί από τα πρόσφατα επεισόδια.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας που δημοσιεύει η εφημερίδα Ναυτεμπορική.
Συγκεκριμένα για το θέμα της ασφάλισης, σε σχέση με τα επεισόδια και του βανδαλισμούς μετά από διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας το δημοσίευμα αναφέρει :

Στην ερώτηση αν το κατάστημα είναι καλυμμένο έναντι ζημιών από ιδιωτική ασφάλιση, φαίνεται ότι τα καταστήματα που είναι καλυμμένα έναντι ζημιών από ιδιωτική ασφάλιση αποτελούν το 72,1%, ενώ το 16,3% δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Τέλος, το 11,6% δεν ήξερε ή δεν ήθελε να απαντήσει.

Σε περίπτωση θετικής απάντησης ενδιαφέρον είχαν και οι απαντήσεις για το τι ποσοστό της ζημίας θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία, όπου το 45,9% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει ακόμη, το 29,7% δεν δικαιούται αποζημίωση και το 10,8% αντιστοιχεί σε ερωτηθέντες που δεν ήθελαν να απαντήσουν.

Τέλος, από την έρευνα προκύπτει ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό (13,8%) που καταγράφεται και αποδεικνύει ότι οι πληγείσες επιχειρήσεις που θα αποζημιωθούν είναι ελάχιστες.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι διότι στην πλειονότητα των επιχειρηματιών το ποσό απαλλαγής που αναφέρεται στο ασφαλιστικό τους συμβόλαιο είναι πολύ υψηλό και δεν έχουν δυνατότητα αποζημίωσης ή το τελικό ποσό που θα τους καταβληθεί θα καλύπτει πολύ μικρό ποσοστό της ζημιάς.
Επίσης, πολλοί εξ αυτών είναι ασύμφορο να ανταποκριθούν στα τόσο υψηλά ασφάλιστρα για κάλυψη τέτοιων κινδύνων που οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν, λόγω της θέσης του καταστήματός τους.

Τέλος, μόνο όσοι έχουν παλαιά συμβόλαια και δεν έχουν υποστεί στο παρελθόν ζημιές έχουν μεγάλη πιθανότητα να καλύψουν μεγάλο ποσοστό της ζημιάς.

Πηγή : esathena.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *