Ασφαλιστές και πολιτικοί ανοίγουν τα χαρτιά τους για το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα


Ιδιαίτερη σημασία για τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης έχει η αυριανή γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, που εκτός από την ανάδειξη νέας ηγεσίας θα περιλαμβάνει και μία συζήτηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Αλ. Σαρρηγεωργίου

Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο ηγεσίας αναμένεται ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Αλ. Σαρρηγεωργίου θα παραδώσει την σκυτάλη της προεδρίας μετά από δύο συνεχόμενες, επιτυχημένες, διετείς θητείες. Στην θέση του όπως όλοι αναμένουν θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα στέλεχος από πολυεθνικό ασφαλιστικό όμιλο,καθώς πλέον οι πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι κατέχουν τα μεγαλύτερα μερίδια στην ασφαλιστική αγορά.

Όπως, εκτιμούν στελέχη της αγοράς βασικός στόχος των ασφαλιστικών εταιριών μέσα από την συλλογική τους εκπροσώπηση είναι να συνεχιστεί, και μέσω αυτής, η εξωστρέφεια που ακολουθούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να αναδειχθεί ο συμπληρωματικός τους ρόλος στον τομέα των παροχών σύνταξης και υγείας, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα θέματα των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κύρια στον κλάδο της υγείας.

Επίσης, ανοικτά και πάντα επίκαιρα ζητήματα για τις ασφαλιστικές εταιρίες είναι οι επαγγελματικές συντάξεις, στις οποίες αναζητούν ενεργό ρόλο και συμμετοχή, καθώς επίσης το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων και των διασταυρώσεων με το Taxisnet και οι καλύψεις των σεισμών, για τις οποίες έχουν επανειλημμένα προτείνει την υποχρεωτική ασφάλιση με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στα ζητήματα αυτά θα περιμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν τις απόψεις τόσο του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Στέργιου Πιτσιόρλα Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης οσο και της Ντόρας Μπακογιάννη Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *