Ασφαλιστές “παντός τεχνολογίας”…και διόρθωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου!

Οι ασφαλιστές των φυσικών δικτύων τελικά κάνουν την διαφορά αν δούμε την στροφή της πρώτης αμιγώς ψηφιακής ασφαλιστικής εταιρίας της ημεδαπής αγοράς, Hellas Direct, να αναζητήσει …διεύρυνση  των πωλήσεων σε δίκτυα και μέσα από την συνεργασία με την πρακτορειακή 3P Insurance και το δίκτυο ασφαλιστών της.

Δεν είναι τυχαία αυτή η αλλαγή πλεύσης της Hellas Direct αφού διεθνώς οι αρχικά “καθαρόαιμοι” insurtech ασφαλιστές αναζητούν πάντρεμα τεχνολογίας και παραδοσιακών δικτύων ή και άλλων τρόπων διανομής.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Βέβαια για να προλάβουμε  τυχόν πανηγύρια από  “παλαιοημερολογίτες” και “εμπειροτέχνες” να επισημάνουμε η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι, πλέον, της ασφαλιστικής βιομηχανίας, σε όλες τις φάσεις και θα επηρεάζει σαφώς και την διανομή.

Επιπλέον ρόλο παίζει η ιδιαιτερότητα της κάθε αγοράς όπως και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που μπορεί να αναπτυχθούν μέσω τεχνολογίας και online πώλησης.

Στο μεταξύ βλέπουμε να γράφονται πολλά και διάφορα για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου και πώς αυτά θα υποστούν αυξήσεις φωτιά ! 

Εντάξει, προφανώς άνθρωποι εκτός αγοράς να το βλέπουν κάπως έτσι, αλλά μέσα στην αγορά όλοι ξέρουν ότι τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ήταν και είναι απαράδεκτα χαμηλά.  Μειώθηκαν την τελευταία 5ετία κατά 50%, όπως ανέφερε  κ. Κώστας Μπερτσιάς , αντιπρόεδρος της Μινέττα Ασφαλιστική, σε μια προ καιρού συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ.

Συνεπώς ας μην το βλέπουμε ως αύξηση αυτό που θα γίνει το προσεχές διάστημα στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου αλλά ως διόρθωση…γιατί από μερικούς παίκτες η κατάσταση είχε ξεφύγει και πουλούσαν σχεδόν με πτωχευτικό ασφάλιστρο. Και αυτό ας το επικοινωνούν στους πελάτες τους και οι ασφαλιστές. 

Άρα ευκαιρία να διορθώσει η κατάσταση και να μην επανέλθει γι αυτό τον πολύπαθο κλάδο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά…που αν δεν είχε μεγάλη διασπορά σε πολλές εταιρίες θα είχαμε γίνει Ρουμανία !Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *